15.10 kl 13.50: Driftssystemet er tilbake etter en feil tidligere idag, men noen ladere er fortsatt ikke online. Vi jobber fortløpende med å få alle tilbake i drift. Flere av laderne som fortsatt er offline kan likevel benyttes; bruk RFID brikke fra Kople eller våre samarbeidspartnere for å starte ladeøkten.

Blogg

Planlegg ladetilbudet tidlig - det er både effektivt og kostnadsbesparende!

Økning i behov for å lade elbil og ladbar hybrid øker. Stadig flere eiendomsselskap planlegger ladetilbud i nye og eksisterende bygg. Ved å starte planleggingen tidlig får du større fleksibilitet, effektivitet og en (mest mulig) økonomisk løsning.

Utbygger

4. mai 2021

Behovet for lademuligheter øker

De siste månedene har andelen elbiler og ladbar hybrid i nybilsalget ligget jevnt på over 80%. Behovet for å lade der vi ferdes, gjør at flere eiendomsselskap planlegger ladetilbud i eksisterende næringsbygg og kontorbygg. Vi i Kople tror at dette blir viktig i kampen om attraktive leietakere fremover hvor alle nye bygg leveres ladeklare. Dette kommer som følge av en forskriftsendring som trer i kraft 1. juli.

Les mer: Hva innebærer forskriften om ladeklare bygg fra 1. juli?

 

Vær tidlig ute med planleggingen

Ved å starte tidlig med planleggingen av ladeinfrastrukturen sammen med en ladeoperatør som tar ansvar for byggeprosessen, får du større fleksibilitet ved plassering av ladere og valg av løsninger. På denne måten blir prosjektet gjennomført mest mulig effektivt og økonomisk, samtidig som løsningen er best tilpasset brukernes behov.  

 

Hvilke fordeler gir et ladetilbud?

Å gjøre eksisterende bygningsmasse ladeklar er et viktig grep for å øke eiendommens attraktivitet og gir merverdi til potensielle leietakere eller kjøpere. Et ladetilbud i nærings- og kontorbygg kan gi rom for høyere leieinntekter, i tillegg til at laderen i seg selv genererer en inntekt.

 

Eid eller leid infrastruktur?

Flere ladeleverandører tilbyr leie av ladeanlegg som en tjeneste. I Kople erfarer vi at det i det lange løp er flere fordeler ved å eie. Om du eier infrastrukturen selv, får du større fleksibilitet til å velge den ladeoperatøren som til enhver tid stiller med best teknologi, support, vedlikehold og betalingsløsninger for sluttbrukerne. I tillegg har du selv kontroll over effektstyringen, slik at alle som ønsker å lade får strøm når de trenger det.

Dersom du skal selge bygget videre til et sameie eller borettslag, kan du sikre de en fremtidsrettet og fleksibel løsning ved at de selv eier infrastrukturen.

Les mer: 6 fordeler med å eie ladeanlegget i borettslag og sameier selv

 

Les mer om ladetilbud til utbyggere

 

Relaterte blogginnlegg

Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier
5. august 2021

Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier

Ved å velge felles infrastruktur for elbillading, fordeles strømmen mellom de som lader, og det er de som lader som betaler.

BorettslagUtbygger
Nå skal alle nye bygg være ladeklare
10. mai 2021

Nå skal alle nye bygg være ladeklare

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg. Da skal det bli enklere å installere ladepunkt for elbil.

UtbyggerBorettslag

Hva leter du etter?