Blogg

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople

Når vi skal reise utenfor der vi vanligvis reiser, er det mange elbilister som kan kjenne på den beryktede rekkeviddeangsten. Her får du noen tips for å gi deg litt lavere skuldre på veien!

Lading

20. oktober 2021

Alle biler har et mål på hvor langt den kan kjøre før man må stoppe for å fylle drivstoff eller lade. Derfor lønner det seg å følge med på tanken uansett biltype, og finne nærmeste energistasjon for å lade eller fylle når den nærmer seg tom. Vi ønsker å kurere din rekkeviddeangst med å være tilgjengelig der du ønsker å stoppe, og gi noen gode råd på veien!

 

Før turen

Hvis du planlegger ladingen litt i forkant, vil det også hjelpe til med å gi deg en god og stressfri opplevelse underveis:

  • Fullad bilen før dere reiser
  • Sjekk ladekartet for å planlegge ladestopp etter du har kjørt en stykke og batteriet begynner å bli passe tomt. Husk at du får litt mindre rekkevidde enn ved hverdagskjøringen dersom bilen er fullpakket!
  • Last ned appene du tenker å lade med i forkant av turen, og legg inn gyldig bankkort. Bestill gjerne ladebrikke, så bruker du kortest mulig tid på å starte og stoppe ladeøktene. Hos Kople kan du lade med andre brikker og apper, se hvilke her!
  • Kombiner lading med å handle mat eller ta en matbit på veien

 

Underveis i turen

Vi Koplere jobber for å gi deg en rask og enkel ladeøkt, slik at du kommer deg dit du skal så raskt som mulig. Elbiler har fortsatt varierende rekkevidde og du må nok belage deg på å lade oftere enn du fyller. Vi anbefaler at du lader når du likevel stopper for å handle, spise eller oppleve, så slipper du kanskje å stoppe bare for å lade.

 

Bidra til mindre ladekø, og kom avgårde raskere

De fleste biler varierer effekten de kan ta imot gjennom ladeøkten, og "skrur ned" ladehastigheten ved 80-90%. Vi anbefaler at du stopper ladeøkten på det nivået hvor din bil skrur ned hastigheten. Slik kommer du avgårde igjen raskere, og bidrar samtidig til mindre ladekø.

 

Les mer: Slik kan du få best mulig effekt når du lader elbilen

 

Velg riktig lader til ditt ladebehov

Det er ikke alltid vi har behov for å lade raskest mulig, og de færreste biltypene kan i dag ta imot maks hastighet. Vi har derfor satt opp ladere for ulike behov på våre lokasjoner. Ved å velge laderen som passer både til kapasiteten bilen kan ta imot, og behovet du har for strøm, lader du mest mulig billig og effektivt. Vi har fargekodet laderne våre, slik at du enkelt skal se hvilken lader som passer deg når du kjører inn på ladestedet:

  • Normallading (Lys grønne ladere) - For overnattinger og destinasjonsbesøk 
  • Hurtiglading (Mørkere grønne ladere) - For et raskt måltid, en tur på butikken eller en liten rusletur
  • Lynlading (Gule ladere) - For en rask strekk på bena når du aller helst skulle kjørt videre, eller når du glemte å kjøpe melk og brød

 

Vi ønsker deg en oppladet tur og gode ladeopplevelser! 

Ofte stilte spørsmål om lading

Relaterte blogginnlegg

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
3. november 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading
Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?
30. juni 2021

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?

Det må bli enklere å lade, men er installasjon av kortterminal den enkleste og mest fremtidstettede løsningen? Hva gjør det med ladeprisen?

Lading
Aktiviteter på ladestedet
2. juni 2021

Aktiviteter på ladestedet

Med elbil på langtur, kan det være behov for å lade på veien. Benytt ladestoppet til å skape noen koselige øyeblikk! Her er våre tips til hva du kan gjøre på ladestedet.

Lading

Hva leter du etter?