Blogg

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople

Når vi skal reise utenfor der vi vanligvis reiser, er det mange elbilister som kan kjenne på den beryktede rekkeviddeangsten. Her får du noen tips for å gi deg litt lavere skuldre på veien!

Lading

20. oktober 2021

Alle biler har et mål på hvor langt den kan kjøre før man må stoppe for å fylle drivstoff eller lade. Derfor lønner det seg å følge med på tanken uansett biltype, og finne nærmeste energistasjon for å lade eller fylle når den nærmer seg tom. Vi ønsker å kurere din rekkeviddeangst med å være tilgjengelig der du ønsker å stoppe, og gi noen gode råd på veien!

 

Før turen

Hvis du planlegger ladingen litt i forkant, vil det også hjelpe til med å gi deg en god og stressfri opplevelse underveis:

  • Fullad bilen før dere reiser
  • Sjekk ladekartet for å planlegge ladestopp etter du har kjørt en stykke og batteriet begynner å bli passe tomt. Husk at du får litt mindre rekkevidde enn ved hverdagskjøringen dersom bilen er fullpakket!
  • Last ned appene du tenker å lade med i forkant av turen, og legg inn gyldig bankkort. Hos Kople kan du lade med andre brikker og apper, se hvilke her!
  • Bestill gjerne en ladebrikke i Kople-appen, så bruker du kortest mulig tid på å starte og stoppe ladeøktene. 

 

Underveis i turen

Vi anbefaler at du lader når du likevel stopper for å handle, spise eller oppleve, så slipper du kanskje å stoppe bare for å lade. Eventuelt kan du bruke ladestoppet til et morsomt avbrekk for små og store. Her har vi samlet tips om noen aktiviteter som kan passe! 

Ha en gjerne en reserveplan for hvor du skal stoppe å lade, slik at du kan reise videre dersom det er kø på det første ladestoppet. Pass på at du planlegger slik at du har igjen nok strøm til å nå frem til det alternative ladestoppet! Hvis du vil være trygg på å slippe ladekøen, kan du velge ladesteder langs mindre brukte reiseveier. Kanskje du oppdager en perle som du ikke har opplevd tidligere?

 

Velg riktig lader til ditt ladebehov

Det er ikke alltid vi har behov for å lade raskest mulig, og de færreste biltypene kan i dag ta imot maks hastighet. Vi har derfor satt opp ladere for ulike behov på våre lokasjoner. Ved å velge laderen som passer både til kapasiteten bilen kan ta imot, og behovet du har for strøm, lader du mest mulig billig og effektivt. Vi har fargekodet laderne våre, slik at du enkelt skal se hvilken lader som passer deg når du kjører inn på ladestedet:

  • Normallading (Lys grønne ladere) - For overnattinger og destinasjonsbesøk 
  • Hurtiglading (Mørkere grønne ladere) - For et raskt måltid, en tur på butikken eller en liten rusletur
  • Lynlading (Gule ladere) - For en rask strekk på bena når du aller helst skulle kjørt videre, eller når du glemte å kjøpe melk og brød

 

Bidra til mindre ladekø, og kom avgårde raskere

De fleste biler varierer effekten de kan ta imot gjennom ladeøkten, og "skrur ned" ladehastigheten ved 80-90%. Vi anbefaler at du stopper ladeøkten på det nivået hvor din bil skrur ned hastigheten. Slik kommer du avgårde igjen raskere, og bidrar samtidig til mindre ladekø.

 

Vi ønsker deg en oppladet tur og gode ladeopplevelser! 

Ofte stilte spørsmål om lading

Relaterte blogginnlegg

Koples topp 7 ladetips
17. august 2022

Koples topp 7 ladetips

Våre topp 7 ladetips kan hjelpe deg med å få enda enklere ladeopplevelser i fremtiden!

Lading
Låst ladekabel
27. juni 2022

Låst ladekabel

Ladekabelen låses i bil og lader under ladeøkten som en sikkerhet. Noen ganger kan den kile den seg fast. Dette kan du gjøre for å løsne den!

Lading
Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
3. november 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading

Hva leter du etter?