Elbilladere til ditt borettslag eller sameie

Det er ulike behov for lading av elbiler i hvert borettslag og sameie. Stadig flere kjøper elbil, og etterspørselen etter sikker hjemmelading øker i tråd med dette.

Sikre at det kun er de som lader, som betaler - og at det er nok strøm til alle!

Bestill gratis befaring

En fremtidsrettet løsning for elbillading i borettslaget eller sameiet ditt

Det som opptar de fleste mest ved bygging av ladeanlegg i et borettslag/sameie er kostnadskontroll og kapasitet i det elektriske anlegget. 

Ved å installere felles infrastruktur i borettslaget/sameiet deres, sikres dere tilstrekkelig kapasitet på det elektriske anlegget. Laderne i en felles infrastruktur snakker sammen, slik at alle som trenger å lade får strømmen likt fordelt, uten at dette overbelaster anlegget. 

I borettslag og sameier vil det sjeldent være slik at alle beboerne har behov for elbillading. Dermed blir det viktig å skille mellom kostnader for lading, og annen felles strøm. Vårt driftssystem sikrer økonomisk kontroll, og oversikt over hvem som har ladet. Slik sikrer dere at det er de som lader som betaler for ladingen. 

Vi ser på behovene og mulighetene sammen, og tar oss av hele prosessen fra planlegging til daglig drift og support. Vi tilbyr en totalpakke som gjør at det skal være enkelt for både styret og beboere. Sammen med Kraftriket kan vi også tilby finansiering og smarte betalingsløsninger, slik at det er enkelt for beboerne å velge elbil.

Bestill gratis befaring

 

Hvorfor velge Kople?

Tjeneste­avtale

med årlig ettersyn

10% rabatt

på lading ved offentlige ladestasjoner i hele Koples ladenettverk

Fordeler ved å velge en felles infrastruktur for elbillading:

Skalerbart

Vi legger opp infrastruktur på alle parkeringsplasser. Dette gjør at det er enkelt for deg som beboer å selv bestemme når du ønsker lader til din parkeringsplass. 

Oversikt over forbruk

Hvert kvartal får du god oversikt over ladeforbruket ditt via strømregningen fra Kraftriket. Dersom du ikke ønsker strømavtale med Kraftriket, kan du velge å få faktura kun på ladekostandene, mot et administrasjonsgebyr. 

Betalingsløsning

Dersom borettslaget investerer i felles ladeplasser, eller parkeringsplassene leies ut, kan vi tilby en betalingsløsning på laderne. Dette vil fungere på samme måte som en offentlig lader, men hvor dere velger prisen. 

Billigere per p-plass

Dersom alle beboere monterer hver sin lader, vil det til slutt ende opp med overbelastning og borettslaget må koste utbedring. Ved en felles infrastrukftur blir belastningen mindre på anlegget,  og utbedring kan unngås.

Tidligere brukte beboerne en egenmontert standard 10 ampere-kontakt som var koblet til sikringsboksen som tilhørte leiligheten. En sånn kontakt har veldig liten kapasitet, og det tok rundt 45 timer å lade opp en Tesla. Med Koples system tar det 4,5 timer. 

- Per Amund Andersen, styreformann i Klokkerlia 30

Byggeprosessen ved etablering av ladeanlegg

 

Steg 1
Steg 1 Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring
Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring

Styreleder sender inn informasjon, vi kommer på befaring, og diskuterer hvilke løsninger vi vil anbefale til dere.

Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring
Steg 2
Steg 2
Tilbud og prosjektplanlegging

Tilbud skrives, sendes og tas til vurdering i styret. Dersom tilbudet aksepteres, starter arbeid med prosjektering og planlegging av gjennomføring av utbyggingen.

Steg 3
Steg 3
Beboere bestiller laderen sin gjennom egne bestillingsskjemaer

Alle våre borettslag får tilgang til en egen bestillingsside for deres borettslag på kople.no, hvor dere enkelt kan bestille ladere direkte på siden, og følge byggeprosessen.

Steg 4
Steg 4 Utbygging av infrastruktur
Utbygging av infrastruktur

Etter planlegging begynner byggingen av infrastrukturen til ladeanlegget. Dette legges klart på alle parkeringsplasser, slik at det er enkelt å montere ladere senere.

Utbygging av infrastruktur
Steg 5
Steg 5 Montasje av ladere
Montasje av ladere

Beboere som har bestilt ladere gjennom borettslagets egen bestillingsside på kople.no, får montert lader på sin parkeringsplass etter infrastrukturen er ferdig.

Montasje av ladere

Spørsmål og svar om lading i borettslag og sameier

 

Les mer om lading i borettslag og sameier

Nå skal alle nye bygg være ladeklare
10. mai 2021

Nå skal alle nye bygg være ladeklare

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg. Da skal det bli enklere å installere ladepunkt for elbil.

UtbyggerBorettslag
Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople
17. mars 2021

Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople

Dalsbråten borettslag hadde tenkt på å installere ladeanlegg for elbil i lengre tid, da enkelte beboere hadde planer om å kjøpe elbil og et par stykker hadde ladbar hybridbil. Da borettslagene ble pålagt å legge til rette for lademuligheter i 2020, bestemte de seg for å klargjøre alle garasjeplassene for elbillading.

BorettslagReferanse
Eie eller leie ladeinfrastrukturen i ditt borettslag eller sameie?
Joakim Sveli
8. mars 2021
av Joakim Sveli

Eie eller leie ladeinfrastrukturen i ditt borettslag eller sameie?

Vi i Kople erfarer at det blir lavest totalkostnad for sameiet eller borettslaget ved å eie ladeinfrastrukturen i eget parkeringsanlegg. Det gir større fleksibilitet, samt at det er borettslaget eller sameiet som får verdiøkningen av investeringen.

Borettslag

Ønsker du en uforpliktende befaring?

Support

Vi er klare til å hjelpe deg med lading! Se veiledningen vår her, eller kontakt oss ved spørsmål.

Hva leter du etter?