Blogg

Elbillading gir attraktive næringsbygg for både leietakere og kunder

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg.

HurtigladereUtbyggerReferanse

7. april 2022

Historisk var AKA en dagligvarekjede, som ved tusenårsskiftet ble fusjonert inn i Norgesgruppen. Da AKA i 2011 solgte seg ut av Norgesgruppen for å rendyrke eiendomssatsingen, fikk de en god start med flere attraktive eiendommer. For AKA er det viktig å gjøre disse gode lokasjonene til attraktive næringsbygg, både for leietakerne og deres kunder.  

Kople har tatt kontakt med Morten Kristiansen, Prosjektsjef i AKA, for å høre hvordan felles samarbeide fungerer i praksis.

- Vi har samarbeid med kjeder innen dagligvare, faghandel og byggevarehandel. De ser synergiene av å tilby elbillading, og flere var tidlig ute med å sette elbillading i sin kravspesifikasjon til utleier. Det som tidligere var en enkel schuko-løsning som vi driftet selv, har med profesjonelle aktører som Kople utviklet seg til å bli attraktive ladetilbud, forteller Morten Kristiansen, Prosjektsjef i AKA.

 


Foto: AKA har bygget ladeanlegg med Kople på flere av deres lokasjoner. Morten Kristiansen, Prosjektsjef i AKA viser fornøyd frem et av de på Hønefoss. 

 

Samarbeidet så langt: Byggeprosess og teknisk løsning

-Det er veldig enkelt med Kople: Vi får presentert en løsning og inngår en avtale, så står Kople for alt annet. Vi har da hverken merkostnader eller merarbeid etter vi har fått løsningsforslaget og avtalen signert. Kople ordner alt fra a til å i forbindelse med idriftsettelse av laderne. Det kunne ikke vært noe bedre enn det, sier Kristiansen fornøyd.

-Vi ser på det som en fordel at laderne har god kapasitet med høy kW effekt og at det er tilstrekkelig med ladere slik at man slipper ladekø. Vi ønsker at ladestoppet er mest mulig effektivt og at kundene får en god opplevelse når de besøker våre eiendommer, også når det gjelder elbillading, understreker Kristiansen.

 

Leietakerne er involvert

AKA leier ut hele lokasjonen til en kjede, slik at de disponerer bygg og parkeringsplass. Når et eksisterende område med nåværende leietakere skal utvikles, blir leietakere involvert på et tidlig tidspunkt.

- Det er veldig viktig for leietakerne at det ikke blir til hinder å etablere et ladeanlegg. Kople har dialog med både utførende og våre leietakere gjennom en byggeprosess, slik at det blir god informasjonsflyt, forteller Kristiansen.

 

Les mer: Spørsmål og svar om elbillading ved næringsbygg

 

Hvilken verdi har ladeanleggene for dere og deres leietakere? 

-Vi tenker langsiktighet ved etablering av ladeanlegg. Det er viktig med god tilgjengelighet for våre leietakere og at etableringen gir god lønnsomhet for alle involverte parter, understreker Kristiansen.

-Leietakerne våre ser at de tilbyr en tilleggstjeneste med elbillading. Laderne gjør at folk stopper, og butikkene får økt mersalget. Det drar rett og slett kundene inn til lokasjonen. For oss som eiendomsselskap, betyr det at lokasjonen er mer attraktiv for leietakerne, og at vi hjelper leietakerne våre med å være mer lønnsomme. Slik blir vi også en attraktiv gårdeier, med gode leietakere som ønsker å være hos oss i lang tid fremover, sier Kristiansen fornøyd.

 


Foto: På denne lokasjonen er laderne montert på en ladeøy, som gir enklere fremkommelighet med henger og for brukere med rullestol. Laderne er godt merket med ladeinstruks og supportinformasjon. 

 

Tilpassede investeringsmodeller til ulike lokasjoner

Kristiansen forteller at AKA på Hvervenmoen på Hønefoss har en større handelspark hvor de ønsket å se på en løsning for handelsparken under ett. På dette ladeanlegget er investeringen delt med Kople. Infrastrukturen i bakken eier AKA selv. - Slik har vi større fleksibilitet i fremtiden, og har et bedre eierforhold til anlegget. Både vi og leietaker er involvert i at området rundt laderne skal fremstå som innbydende til kundene.

Andre steder hvor AKA har bygget sammen med Kople, gis det kun en tillatelse for etablering. AKA er ikke involvert i ladeløsningen eller avtalene med hverken inntjening eller investering.

-En slik fleksibilitet fungerer godt for oss, og er en viktig årsak til at vi fortsetter å samarbeide med Kople, deler Kristiansen.

 

Hva tenker AKA om fremtiden for elbil og ladebransjen? 

- Dette er fremtidsrettet med tanke på økningen i elbilsalg. Det er vanskelig å spå hvordan laderutinene vil være om 10 år, derfor er det viktig å følge med på den løpende utviklingen. Vi kommer til å fortsette å bygge ladeanlegg med Kople på våre lokasjoner, og har ikke noe problem med å anbefale Kople videre. Vi er veldig fornøyde med samarbeidet, avslutter Kristiansen.

 

Les mer: Bygg et ladeanlegg ved ditt næringsbygg med Kople!

Relaterte blogginnlegg

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder
25. mai 2022

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder

Her kan du lese hvordan vi i Kople jobber med utvikling av betalingstjenester, kommunikasjon, og selve utformingen av ladestedene våre - for å gjøre det enklere å lade hos oss.

Utbygger
Ladeanlegg YX Siljan
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt valget på Kople.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Fremtidens destinasjoner er ladbare
6. januar 2022

Fremtidens destinasjoner er ladbare

Elbileiere planlegger stoppesteder og destinasjoner basert på hvor det er enkelt å lade, fordi elbillading skjer samtidig som vi står på ski, opplever en destinasjon, eller sover på hotell. Sørg for at det blir enkelt å velge din destinasjon ved å legge til rette for elbillading!

DestinasjonsladerUtbyggerHurtigladere

Bestill en uforpliktende samtale om ladeanlegg på din lokasjon

Send inn skjemaet under, så kontakter en av våre rådgivere deg snart!

Hva leter du etter?