Blogg

Aktiviteter på biltur

Er bilturen preget av skjermbruk og spørsmål om hvor langt det er igjen? Med disse felles aktivitetene kan dere skape gode reiseminner for både små og store!

Lading

17. februar 2021

5 aktiviteter for hele familien på biltur

 

1. Nye temaer

En biltur er topp for å snakke om de tingene vi kanskje ellers ikke snakker om i hverdagen. Temaene kan være mye forskjellig, kanskje dere lærer noe nytt om hverandre? Her er forslag på noen temaer og spørsmål:

  • Hvis du kunne få hvilken som helst artist/band til å spille konsert for deg og dine venner og familie, hvem ville du valgt?
  • Se for deg at du kan bytte liv med en person for en dag. Hvem ville du valgt, og hvorfor?
  • Hva er det mest spennende sportsøyeblikket du har opplevd?
  • Fortell om noe du er stolt av å ha fått til. (Her kan dere avgrense på tid eller sammenheng, f.eks den siste måneden, det siste året, på skolen eller lignende.)
  • Hva er det beste måltidet du noen gang har spist?
  • Hvem blir du mest glad av å være sammen med og hvorfor?
  • Hvilken aktivitet liker du best å gjøre ute? Hva med inne?
  • Hva er den beste bilturen du har vært på? Hvor skulle du, hvorfor og med hvem? 

 

2. Mitt skip er lastet med

Da vi Koplere var unge, var "mitt skip er lastet med" billeken over alle billeker. Vi mener den fortsatt ikke har gått ut på dato! Leken går ut på at dere velger en bokstav, sier "mitt skip er lastet med", og sier så navnet på en ting som begynner på denne bokstaven. Leken går på rundgang, og det er ikke lov å si samme ting to ganger. Den gang begynte vi på A, og holdt på til vi var fremme, eller til mor eller far begynte å bli lei. 

 

3. Bilbingo

Hva ser du egentlig langs veien? Dette er noe som kan skape intern konkurranse i både baksetet og fremsetet. Bilbingoen kan du enkelt lage selv i forkant av turen, det er kun fantasien som setter grenser - men det bør være noe du kan se langs veien, som for eksempel en hest, noen som sykler, en skole eller en elbillader. 

 

4. Gjettelek

En gjettelek kan være starten på mye morro på bilturen. "Jeg ser en ting som er grønn", hvem klarer først å gjette hva det kan være? La leken gå på rundgang, og gi alle passasjerene i bilen muligheten til å utfordre seg selv til å være kreative, og prøve å gjøre det vanskelig for de andre å gjette. Eller kanskje den som gjetter riktig får lage en gåte neste gang? 

 

5. Quiz

En quiz kan også skape aktivitet og engasjement mens man kjører bil. Noen quizzer kan forberedes i forkant om man ønsker variasjon, man kan finne quiz på nett, eller man kan lage en musikkquiz mens man kjører. Ta enkle notater på mobilen for å holde score - mange liker å vite hvem som leder og til slutt vinner!

 

Vi ønsker dere en flott tur!

Hvor kan du lade med Kople?

Relaterte blogginnlegg

Koples topp 7 ladetips
17. august 2022

Koples topp 7 ladetips

Våre topp 7 ladetips kan hjelpe deg med å få enda enklere ladeopplevelser i fremtiden!

Lading
Låst ladekabel
27. juni 2022

Låst ladekabel

Ladekabelen låses i bil og lader under ladeøkten som en sikkerhet. Noen ganger kan den kile den seg fast. Dette kan du gjøre for å løsne den!

Lading
Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
3. november 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading

Hva leter du etter?