15.10 kl 13.50: Driftssystemet er tilbake etter en feil tidligere idag, men noen ladere er fortsatt ikke online. Vi jobber fortløpende med å få alle tilbake i drift. Flere av laderne som fortsatt er offline kan likevel benyttes; bruk RFID brikke fra Kople eller våre samarbeidspartnere for å starte ladeøkten.

Blogg

Aktiviteter på biltur

Er bilturen preget av skjermbruk og spørsmål om hvor langt det er igjen? Med disse felles aktivitetene kan dere skape gode reiseminner for både små og store!

Lading

17. februar 2021

5 aktiviteter for hele familien på biltur

 

1. Mitt skip er lastet med

Da vi Koplere var unge, var "mitt skip er lastet med" billeken over alle billeker. Vi mener den fortsatt ikke har gått ut på dato! Leken går ut på at dere velger en bokstav, sier "mitt skip er lastet med", og sier så navnet på en ting som begynner på denne bokstaven. Leken går på rundgang, og det er ikke lov å si samme ting to ganger. Den gang begynte vi på A, og holdt på til vi var fremme, eller til mor eller far begynte å bli lei. 

 

2. Bilbingo

Hva ser du egentlig langs veien? Dette er noe som kan skape intern konkurranse i både baksetet og fremsetet. Bilbingoen kan du enkelt lage selv i forkant av turen, det er kun fantasien som setter grenser - men det bør være noe du kan se langs veien, som for eksempel en hest, noen som sykler, en skole eller en elbillader. 

 

3. Gjettelek

En gjettelek kan være starten på mye morro på bilturen. "Jeg ser en ting som er grønn", hvem klarer først å gjette hva det kan være? La leken gå på rundgang, og gi alle passasjerene i bilen muligheten til å utfordre seg selv til å være kreative, og prøve å gjøre det vanskelig for de andre å gjette. Eller kanskje den som gjetter riktig får lage en gåte neste gang? 

 

4. Quiz

En quiz kan også skape aktivitet og engasjement mens man kjører bil. Noen quizzer kan forberedes i forkant om man ønsker variasjon, man kan finne quiz på nett, eller man kan lage en musikkquiz mens man kjører. Ta enkle notater på mobilen for å holde score, alle liker å vite hvem som leder og til slutt vinner. 

 

5. Nye temaer

En biltur er topp for å snakke om de tingene vi kanskje ellers ikke snakker om i hverdagen. Temaene kan være mye forskjellig, kanskje dere lærer noe nytt om hverandre? Her er forslag på noen temaer og spørsmål:

  • Hvis du kunne få hvilken som helst artist/band til å spille konsert for deg og dine venner og familie, hvem ville du valgt? 
  • Se for deg at du kan bytte liv med en person for en dag. Hvem ville du valgt, og hvorfor? 
  • Hva er det mest spennende sportsøyeblikket du har opplevd? 
  • Fortell om noe du er stolt av å ha fått til. Her kan dere avgrense på tid eller sammenheng, f.eks den siste måneden, det siste året, på skolen eller lignende.
  • Hva er det beste måltidet du noen gang har spist? 
  • Hvem blir du mest glad av å være sammen med og hvorfor? 
  • Hvilken aktivitet liker du best å gjøre ute? Hva med inne? 
  • Hva er den beste bilturen du har vært på? Hvor skulle du, hvorfor og med hvem? 

 

Bilferien kan bli den beste ferien noen sinne, så skap gode minner som gjør at turen frister til gjentakelse. Vi ønsker dere en flott tur!

Hvor kan du lade med Kople?

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor har Kople minuttpris på ladeøktene på dagtid?
25. august 2021

Hvorfor har Kople minuttpris på ladeøktene på dagtid?

Med dagens prisløsninger kan det oppleves uoversiktlig å regne ut prisen på en ladeøkt. Hvorfor fjerner ikke Kople minuttprisen også på dagtid, og hvorfor finnes den i utgangspunktet?

Lading
Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?
30. juni 2021

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?

Det må bli enklere å lade, men er installasjon av kortterminal den enkleste og mest fremtidstettede løsningen? Hva gjør det med ladeprisen?

Lading
Aktiviteter på ladestedet
2. juni 2021

Aktiviteter på ladestedet

Med elbil på langtur, kan det være behov for å lade på veien. Benytt ladestoppet til å skape noen koselige øyeblikk! Her er våre tips til hva du kan gjøre på ladestedet.

Lading

Hva leter du etter?