Blogg

Aktiviteter du kan gjøre på ladestedet

Med elbil på langtur, kan det være behov for å lade på veien. Benytt ladestoppet til å skape noen koselige øyeblikk! Her er våre tips til hva du kan gjøre på ladestedet.

Lading

2. juni 2021

På langturer med bil blir det noen stopp langs veien. Hvis du kjører elbil, er det praktisk å lade mens du likevel stopper, slik at du slipper å stoppe kun for å lade. Ladestedene er ofte bygget i tilknytning til andre servicetilbud, og det lønner seg å planlegge turen slik at du stopper der det er et servicetilbud du ønsker å benytte deg av. Hvis du likevel må vente litt på ladeøkten, har vi samlet 5 aktiviteter som kan skape koselige øyeblikk for små og store på ladestedet!

 

5 aktiviteter du kan gjøre på ladestedet

 

1. Rødt lys

Dersom du er på et ladested som har en åpen plass uten biltrafikk, er dette en fin lek som får igang både pulsen og konkurranseinstinktet for små og store. En person tar rollen som trafikklys, og står et stykke unna de andre som deltar. Målet for deltakerne er å nå frem til trafikklyset uten at de beveger seg når det er rød lys! Når trafikklyset står med ryggen til, kan deltakerne bevege seg fremover. Trafikklyset kan når som helst si "rødt lys!" og snu seg. Dersom noen av deltakerne fortsatt er i bevegelse når trafikklyset har snudd seg og ser de, må de rykke tilbake til start. Slik fortsetter leken til en deltaker har nådd frem til trafikklyset. 

 

2. Piknik

Dersom det ikke er et spisested der dere stopper, kan det være koselig å pakke med en piknikkurv. Kanskje du har noen kjøleelementer og en kjølebag, slik at maten holder seg frisk lenge, uten at du må bruke strøm på bilen? Salat, omelett, karbonader og matpakkemuffins er vinnere i piknikkurven! Eller kanskje dere har en primus, slik at dere kan steke pannekaker eller pølser? 

 

3. Stolpejakt, Pokémon Go eller Geocaching

Alle disse tre appene representerer skattejakt i moderne drakt - i større eller mindre grad. Alle tre appene er fine aktiviteter for å oppdage nye steder, og få frem oppdagerinstinktet. 

  • Stolpejakt finnes i flere kommuner i landet. Det er et lavterkeltilbud, som dreier seg om å finne stolper som er satt ut, skanne QR koden som finnes på de, og slik registrere de i Stolpejakt-appen. Hver stolpe du registrerer gir et lodd i trekningen av premier fra lokale samarbeidspartnere. Last ned appen, og finn ut hvor du kan dra på Stolpejakt!
  • Pokémon Go er et spill på telefonen, hvor du skal fange virtuelle Pokémons i den virkelige verden. Appen bruker GPS og kamera, slik at stedene du besøker er en del av spillet. Noen steder har flere Pokémons enn andre, og noen har helt unike som er vanskelig å finne andre steder. Du møter andre spillere i kamparenaene, og trener her Pokémonsene dine til å bli sterkere. Spillet er det mest brukte mobilspillet noensinne, og har spillere i alle aldre! Det er lett å la seg fenge, men husk å følge med på omgivelsene rundt deg, og flytte bilen når du har ladet nok.. 
  • Geocaching er en verdensomspennende orienteringslek, hvor du leter etter geocacher som er lagt ut av spillere over hele verden. En geocache kan være alt fra en fysisk boks hvor du skal føre deg opp i loggen, til rebuser og jakt etter ledetråder. De kan være vanskelige å finne, noe som gir enda høyere mestringsfølelse når du finner de! Norge har over 27.000, kanskje noen er i nærheten av der du vil lade? 

 

4. Medbrakte aktiviteter

Dersom dere har med aktiviteter dere tenker å bruke når dere kommer frem, kanskje det egner seg på ladestedet også? Det kan være alt fra drone og elektrisk bil til sparkesykkel, kubb og hoppetau. Pakk det ytterst i bagasjen, så har dere det tilgjengelig på stoppestedet!

 

5. Bli kjent med andre elbilister

Vi Koplere blir stadig positivt overrasket over hvor mange trivelige mennesker vi møter på ladestedene rundt omkring. Det blir ofte hyggelige samtaler mellom laderne om blant annet bilturer, elbiler og reisetips. Kanskje du møter en fersk elbilist som kan ha nytte av ladekunnskapen din? Flere synes de første ladeøktene kan være litt klønete, siden det jo er litt ulikt fra å fylle fossilt. Vi er tilgjengelige 24/7 på support, men vennlig veiledning fra andre elbilister kan være like enkelt og trivelig!

 

Vi ønsker dere en flott tur videre! 

Hvordan lade hos Kople?

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder, og hvorfor har vi minuttpris?
30. juni 2021

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder, og hvorfor har vi minuttpris?

Med dagens løsninger kan det oppleves uoversiktlig å regne ut ladeprisen og vanskelig å få betalt. Regjeringen har lagt frem tanker om en ny ladestrategi som trekker frem kortbetaling og fjerning av minuttpris. Vi i Kople er helt enige i at det må bli enklere å lade, men spørsmålet er hvilke løsninger som er de beste for fremtidens elbilbrukere.

Lading
Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
31. mars 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading
Aktiviteter på biltur
17. februar 2021

Aktiviteter på biltur

Er bilturen preget av skjermbruk og spørsmål om hvor langt det er igjen? Med disse felles aktivitetene kan dere skape gode reiseminner for både små og store!

Lading

Hva leter du etter?