Blogg

Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople

Dalsbråten borettslag hadde tenkt på å installere ladeanlegg for elbil i lengre tid, da enkelte beboere hadde planer om å kjøpe elbil og et par stykker hadde ladbar hybridbil. Da borettslagene ble pålagt å legge til rette for lademuligheter i 2020, bestemte de seg for å klargjøre alle garasjeplassene for elbillading.

BorettslagReferanse

17. mars 2021

Vi hadde hørt mye positivt om Kople, og bestemte oss for å ta kontakt. Vi hadde et hyggelig første møte, hvor vi fikk svar på alt vi lurte på. Tilbudet vi mottok var ryddig, og spesielt det fleksible systemet for betaling av strømforbruket bidro til at valget falt på Kople, forteller styreleder Bjørn Ruud.

 

Installasjonen ble betalt fra garasjefondet

Hos oss har vi 32 garasjer og 48 leiligheter. Vi har satt opp en symbolsk sum ekstra på felleskostnadene til de som har garasjeplass. Denne summen går inn i det vi kaller garasjefondet, deler Bjørn.

- Vi ble enige om at de 16 som ikke har garasje ikke bør belastes for infrastrukturen som måtte utbedres for å få mulighet for elbillading. Dette ble derfor betalt av garasjefondet. Vi har ikke fått noen klager på det, og det betyr som regel at alle er fornøyde.


Foto: Hver garasjeplass i Dalsbråten borettslag er tilrettelagt for elbillading. Beboerne velger selv om de ønsker å bestille lader til sin garasjeplass. 

 

Enkelt for beboerne å kjøpe elbillader til sin parkeringsplass

- Da vi ble enige om installasjonsdato, fikk vi en egen bestillingsside hvor beboerne kunne bestille lader til sin parkeringsplass. Vi fikk også plakater til å henge på oppslagstavlene, med en QR kode for å komme til bestillingssiden. Det var jo så enkelt som å bruke mobilkameraet, og så kom man rett til siden hvor bestillingen kunne gjøres! De som heller ville bestille over telefon, fant telefonnummeret på den samme plakaten.

Ladeutstyret kommer fra en anerkjent leverandør, og er av høy kvalitet. Selv har jeg ikke elbil, men kommer til å bytte til det i løpet av et års tid. Vi fikk rabatt når vi bestilte lader samtidig som montørene likevel var her, så da var det et enkelt valg å kjøpe laderen i forkant av bilkjøpet, synes Bjørn.

–Men anlegget er klart for å kople seg på for de som har behov for det senere.

Hittil er det 3 som har valgt å kjøpe lader, men det er jo stadig flere som kjøper elbil i Norge. Det selges flere elbiler enn fossilbiler, og det tror jeg ikke vil stoppe opp. Derfor tror jeg dere må komme tilbake flere ganger de neste årene for å sette opp flere ladere i garasjene her, sier Bjørn.

 

Les mer: Hvordan kan kostnadene fordeles rettferdig ved oppretting av ladeanlegg i borettslag og sameier? 

 

Fornøyd med Kople som leverandør

Montørene som dukket opp var så blide og dyktige. De har gjort en ryddig og fin jobb med monteringen av kabelen, helt fra skapet i kjelleren i blokka og inn i garasjerekkene. Beboerne som skulle ha ladere møtte montørene, og fikk god innføring i bruk av laderne, og svar på spørsmålene de hadde.

Jeg kan mer enn gjerne anbefale Kople til borettslag og andre som trenger ladeanlegg og ladere, avslutter Bjørn.

 

Kople opp ditt borettslag eller sameie!

Relaterte blogginnlegg

Elbillading ved AKAs næringsbygg
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Ladeanlegg YX Siljan
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt valget på Kople.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Elbilladere i sameiet Tårnveien 5
26. november 2021

Elbilladere i sameiet Tårnveien 5

Det var spørsmål om når og hvordan - og ikke om, sameiet Tårnveien 5 skulle installere elbilladere. De synes et ladeanlegg var en stor investering, men fikk en god teknisk løsning som var kostnadseffektiv. I tillegg er den enkel for hver beboer.

BorettslagReferanse

Hva leter du etter?