15.10 kl 13.50: Driftssystemet er tilbake etter en feil tidligere idag, men noen ladere er fortsatt ikke online. Vi jobber fortløpende med å få alle tilbake i drift. Flere av laderne som fortsatt er offline kan likevel benyttes; bruk RFID brikke fra Kople eller våre samarbeidspartnere for å starte ladeøkten.

Blogg

Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople

Dalsbråten borettslag hadde tenkt på å installere ladeanlegg for elbil i lengre tid, da enkelte beboere hadde planer om å kjøpe elbil og et par stykker hadde ladbar hybridbil. Da borettslagene ble pålagt å legge til rette for lademuligheter i 2020, bestemte de seg for å klargjøre alle garasjeplassene for elbillading.

BorettslagReferanse

17. mars 2021

Vi hadde hørt mye positivt om Kople, og bestemte oss for å ta kontakt. Vi hadde et hyggelig første møte, hvor vi fikk svar på alt vi lurte på. Tilbudet vi mottok var ryddig, og spesielt det fleksible systemet for betaling av strømforbruket bidro til at valget falt på Kople, forteller styreleder Bjørn Ruud.

 

Installasjonen ble betalt fra garasjefondet

Hos oss har vi 32 garasjer og 48 leiligheter. Vi har satt opp en symbolsk sum ekstra på felleskostnadene til de som har garasjeplass. Denne summen går inn i det vi kaller garasjefondet, deler Bjørn.

- Vi ble enige om at de 16 som ikke har garasje ikke bør belastes for infrastrukturen som måtte utbedres for å få mulighet for elbillading. Dette ble derfor betalt av garasjefondet. Vi har ikke fått noen klager på det, og det betyr som regel at alle er fornøyde.

 

Enkelt for beboerne å kjøpe elbillader til sin parkeringsplass

- Da vi ble enige om installasjonsdato, fikk vi en egen bestillingsside hvor beboerne kunne bestille lader til sin parkeringsplass. Vi fikk også plakater til å henge på oppslagstavlene, med en QR kode for å komme til bestillingssiden. Det var jo så enkelt som å bruke mobilkameraet, og så kom man rett til siden hvor bestillingen kunne gjøres! De som heller ville bestille over telefon, fant telefonnummeret på den samme plakaten.

Ladeutstyret kommer fra en anerkjent leverandør, og er av høy kvalitet. Selv har jeg ikke elbil, men kommer til å bytte til det i løpet av et års tid. Vi fikk rabatt når vi bestilte lader samtidig som montørene likevel var her, så da var det et enkelt valg å kjøpe laderen i forkant av bilkjøpet, synes Bjørn.

–Men anlegget er klart for å kople seg på for de som har behov for det senere.

Hittil er det 3 som har valgt å kjøpe lader, men det er jo stadig flere som kjøper elbil i Norge. Det selges flere elbiler enn fossilbiler, og det tror jeg ikke vil stoppe opp. Derfor tror jeg dere må komme tilbake flere ganger de neste årene for å sette opp flere ladere i garasjene her, sier Bjørn.

 

Les mer: Hvordan kan kostnadene fordeles rettferdig ved oppretting av ladeanlegg i borettslag og sameier? 

 

Enkel betaling av strømforbruket

Vi i styret gjør ingenting med fakturering av strømforbruket på laderne. De som har valgt å installere lader, får automatisk en regning fra Kraftriket. De som er kunder av Kraftriket får regningen for elbillading som en del av strømfakturaen, mens de som er kunder andre steder må betale en liten administrasjonskostnad for fakturaen. En enkel og flott løsning for både styret og beboerne, mener Bjørn.

 

Fornøyd med Kople som leverandør

Montørene som dukket opp var så blide og dyktige. De har gjort en ryddig og fin jobb med monteringen av kabelen, helt fra skapet i kjelleren i blokka og inn i garasjerekkene. Beboerne som skulle ha ladere møtte montørene, og fikk god innføring i bruk av laderne, og svar på spørsmålene de hadde.

Jeg kan mer enn gjerne anbefale Kople til borettslag og andre som trenger ladeanlegg og ladere, avslutter Bjørn.

 

Kople opp ditt borettslag eller sameie!

Relaterte blogginnlegg

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa
24. september 2021

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger på et fjell uten mange andre ladetilbud i nærheten, og de fleste har kjørt i 1-2 timer for å komme frem. Dette gjør at det er et stort behov for lading, som har økt i takt med elbilandelen siden åpningen i 2009. Slik gikk prosessen med forbedring og utvidelse av ladetilbudet.

ReferanseDestinasjonslader
Hurtiglading hos Rustad Kafe
16. september 2021

Hurtiglading hos Rustad Kafe

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 10 Kople-ladeplasser med hurtig, lyn og normalladere på parkeringsplassen i bakgården.

ReferanseHurtiglading
Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier
5. august 2021

Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier

Ved å velge felles infrastruktur for elbillading, fordeles strømmen mellom de som lader, og det er de som lader som betaler.

BorettslagUtbygger

Hva leter du etter?