Blogg

Fremtidens destinasjoner og hotell er tilrettelagt for elbillading

Elbileiere planlegger stoppesteder og destinasjoner basert på hvor det er enkelt å lade, fordi elbillading skjer samtidig som vi står på ski, opplever en destinasjon, eller sover på hotell. Sørg for at det blir enkelt å velge din destinasjon ved å legge til rette for elbillading!

DestinasjonsladerUtbyggerHurtigladere

6. januar 2022

Elbilladere er stadig oftere etterspurt på destinasjoner, skisteder, golfklubber og hoteller. Ikke så rart, når 86 prosent av nye biler i 2021 var ladbare, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette bør du tenke på når du skal opprette et ladetilbud på din destinasjon!

 

En god total kundeopplevelse starter med en enkel ladeopplevelse

Ladeopplevelsen er ofte starten på oppholdet på din lokasjon. En trygg og pålitelig ladeopplevelse gjør den totale kundeopplevelsen ved din destinasjon eller servicetilbud bedre. Derfor bør du legge til rette for sluttbrukeren når du skal planlegge ladetilbudet. Sørg for:

  • God ladeveiledning på stedet
  • Universell utforming
  • Døgnåpen og kunnskapsrik ladesupport
  • Enkle betalingsløsninger - helst de samme som kunden møter på andre ladesteder. Med ladere over hele Norge, og et åpent ladenettverk hvor kundene kan bruke apper og ladebrikker som de benytter andre steder, er det enkelt og raskt å komme i gang med en ladeøkt på ladere som Kople drifter.
  • Ladestedet må også være enkelt å finne. Koples ladere er tilgjengelige i kartløsninger/GPS som brukes i nyere biler, og ladekart fra ladetjenesteleverandører. I tillegg bidrar våre markedsførere med å tiltrekke brukere til din lokasjon, og bistår dere i kommunikasjonen ut til deres kundegruppe og besøkende.

 

Hva bør du tenke på når du skal etablere et ladetilbud?

Etablering av ladeinfrastruktur handler ikke bare om å montere opp ladebokser. Det handler også om:

  • En vurdering av behov og valg av riktig utstyr. Har dine kunder behov for lyn- og hurtiglading, normallading eller en semi-hurtig ladeløsning? Kanskje en kombinasjon treffer flest mulig?
  • Planlegging av godt kjøremønster og enkle ladeopplevelser for alle brukerne
  • Planlegging for fremtidig skalering av anlegget dersom behovene øker eller endrer seg
  • Gode drifts- og vedlikeholdsløsninger
  • En helhetelig plan for hele ladelokasjonen, med blant annet beplantning, belysning, asfaltering, avrenning og merking. Slik blir ladeanlegget en integrert del av servicetilbudet på lokasjonen.

Våre prosjektledere og rådgivere veileder deg og bygger en løsning som er riktig på din lokasjon, for både nåværende og fremtidige behov, og for privat- og bedriftskunder.

Book en gratis rådgivningssamtale


Foto: Kistefos Museum installerte 30 elbilladere i 2020, og har klargjort for ytterligere 30 ladere når behovet øker. Her kan du lese museumsdirektørens erfaring med elbilladere på deres destinasjon! 

 

Hvem er elbil-kunden?

I motsetning til andre land har det i Norge hovedsakelig vært kjøpt elbil til privat bruk. Ladebehovet har derfor vært typisk størst i ferier og ved helgeutfart. 

Andelen varebiler og kjøretøy til næringsformål øker nå betydelig. Dette åpner for å tiltrekke en kundegruppe med andre behov for servicetjenester enn kun privatmarkedet. Dersom du driver et hotell eller en destinasjon, kan du tiltrekke bedrifter med elbiler i bilparken til kurs og konferanser, julebord og kick-off. Samtidig setter det andre krav til plassering av ladeinfrastruktur og utformingen av ladesteder.

 

"Superhappy med Kople som driftspartner!"

Dette var ordene til hotelldirektør Sjur Aalvik på Norefjell Ski & Spa. I 2021 intallerte de et ladeanlegg i parkeringsgarasjen med 30 elbilladere. Slik dekker de nå ladebehovet til gjester som skal på konferanse, på overnattingstur eller som skal tilbringe noen timer i spaavdelingen.


Foto: Det å ha en driftspartner som tar ansvar for at anlegget er oppe, frigjør tid for oss til verdiskaping, forteller Sjur Aalvik på Norefjell Ski & Spa. Her kan du lese om installasjonen av deres ladeanlegg!

 

Kom i gang med planleggingen av ladeanlegget deres

Fra første kontakt med en ladeoperatør til planlegging og montering av et ladeanlegg kan det gå alt fra et par uker til flere måneder, avhengig av hvilke forutsetninger som finnes på lokasjonen. Derfor er det lurt å sette igang prosessen så tidlig som mulig når du har oppdaget behovet for elbilladere.

Vi i Kople jobber med å opprette og drifte ladeanlegg i tilknytning til destinasjoner og servicetilbud. Vi leter etter lokasjonseiere som ønsker å skape et attraktivt tilbud til kundene sine, hvor elbillading er en naturlig del av helheten. Kanskje din lokasjon er aktuell for oss å etablere et ladetilbud ved?

Book en gratis rådgivningssamtale

Relaterte blogginnlegg

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder
25. mai 2022

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder

Her kan du lese hvordan vi i Kople jobber med utvikling av betalingstjenester, kommunikasjon, og selve utformingen av ladestedene våre - for å gjøre det enklere å lade hos oss.

Utbygger
Elbillading ved AKAs næringsbygg
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Ladeanlegg YX Siljan
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt valget på Kople.

HurtigladereUtbyggerReferanse

Snakk med oss om ladeløsninger

Send inn skjemaet, så kontakter en av våre rådgivere deg snart

Hva leter du etter?