Blogg

Hurtigladeanlegget ved Rustad Kafe er vinn-vinn for hele bygda

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 10 Kople-ladeplasser med hurtig, lyn og normalladere på parkeringsplassen i bakgården.

ReferanseHurtiglading

16. september 2021

Håvard Rustad er eier av Rustad Kafe på Sokna. Han var tidlig pådriver for å få elbilladere til Sokna, men da kommunen ikke responderte på behovet, tok han initiativ til å bygge det selv på tomta bak Rustad Kafe.

Det er en god lokasjon for flere i bygda, da det er i nærhet til andre servicetilbud ved hovedveien. Tidligere var det bare to hurtigladere her. I starten av 2020 ble ladeanlegget utvidet med 6 ekstra ladeplasser med høyere kapasitet, opptil 150kW. Nå er vi et naturlig stoppested for fjellturistene, forteller Rustad.

Korona satte stopper for «Grand opening»

Vi gledet oss til å ta imot påsketuristene med splitter nye ladestasjoner i april 2020. Kople planla å stå på stand, og gjøre litt stas på åpningen med snorklipping og utdeling av reklameartikler.

I stedet ble laderne stående nesten urørte, frem til ting begynte å røre på seg igjen i mai 2020. Ladestasjonene er nå godt brukt, spesielt i de periodene hvor samfunnet har vært mest åpent.

 

Hvilke fordeler får du som kro-eier av å ha et ladetilbud?

Ladetilbudet tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom meg mens de lader. Jeg hører stadig vekk at det er så kjekt å stoppe her, fordi det er bra med ladere og høy ladekapasitet. Hadde de ikke kunnet lade her, ville de sannsynligvis ha reist videre.

 

Hva gjør kundene når de venter på ladingen?

Tiden det tar å lade kan nesten ikke være noe kortere, for de som lader bruker jo tiden til noe – det er ikke slik at de sitter og venter! Flere kjøper seg middag her når de er på vei til hytta, slik at de slipper å starte med middagslagingen når de kommer opp.

 

Er det mye jobb for deg som lokasjonseier med ladestasjonene?

Jeg har ikke noe med det, annet enn at jeg ser at vi får litt utbetaling fra ladestasjonene med jevne mellomrom. De som trenger hjelp med ladingen, ringer jo bare Koples ladesupport.

Når noen brøyter resten av parkeringsplassen, brøyter de også ved ladestasjonen. Også tømmer jeg søppel innimellom, og går over med løvblåseren, så det ser litt ordentlig ut ved ladestasjonene. Det er en del av pakka med en god ladeopplevelse, og den liker jeg å bidra til. Det gjør jo at folk kommer igjen hit!

 

 

Vil du anbefale andre å installere ladere?

Det er klart at du nok kan tjene mer på kort sikt på å leie ut plassen til noen som gir bedre inntjening, men da tiltrekker du heller ikke de med elbil. Når vi ser at elbilandelen skyter i været, vet vi jo at det vil bli stadig mer behov for lading. Her hvor vi har parkeringsplass ville jo bilene ønsket å parkere uansett, og nå får de elbillading i tillegg.

Ladeanlegget vårt er bygget slik at det fint kan utvides med flere ladere når det er behov for det. Vi lever godt med avtalen med Kople, og kan anbefale de som leverandør av elbilladere.

Det er jo vinn-vinn både for oss og de andre servicetilbudene rundt oss!

Les mer om etablering av hurtigladesteder

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?
21. oktober 2021

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?

Fremtidens destinasjoner og næringsbygg er ladbare. Det må de være, når annenhver nye bil i Norge er elektrisk, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerHurtigladingDestinasjonslader
Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa
24. september 2021

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger på et fjell uten mange andre ladetilbud i nærheten, og de fleste har kjørt i 1-2 timer for å komme frem. Dette gjør at det er et stort behov for lading, som har økt i takt med elbilandelen siden åpningen i 2009. Slik gikk prosessen med forbedring og utvidelse av ladetilbudet.

ReferanseDestinasjonslader
Kistefos museum har installert destinasjonsladere fra Kople
28. juni 2021

Kistefos museum har installert destinasjonsladere fra Kople

Med rekordmange besøk i 2020 sesongen, hvor flere kom langveis fra og en stor andel kjørte elbil, ble det viktig for Kistefos å modernisere parkeringsmulighetene med lademuligheter.

ReferanseDestinasjonslader

Hva leter du etter?