Blogg

Kistefos museum har installert destinasjonsladere fra Kople

Med rekordmange besøk i 2020 sesongen, hvor flere kom langveis fra og en stor andel kjørte elbil, ble det viktig for Kistefos å modernisere parkeringsmulighetene med lademuligheter.

ReferanseDestinasjonslader

28. juni 2021

Kistefos er en gammel industripark som ligger idyllisk og naturlig til langs randselva. Tilknytningen til natur er fremhevet både i skulpturene og kunstverkene, men er også synlig i at det rett og slett ligger midt i naturen. Dermed er det ikke så enkelt å komme seg frem til museet uten bil. Med dagens økende elbilandel, skapte dette en stor etterspørsel etter elbilladere.

 

Hurtigladere passet ikke til kundenes behov

Vi har undersøkt hvor lenge gjestene våre besøker oss, og har kommet frem til et gjennomsnitt på 2,5 til 3 timer. Dersom vi hadde installert hurtigladere på våre parkeringsplasser, ville det innebært at besøkende måtte tatt ett opphold i besøket hos oss, og gått tilbake til bilen for å flytte den og gi rom for neste person som ville lade. Dette ser vi på som en ulempe som vi ikke ønsker å gi våre besøkende, forteller Direktør Birgitte Espeland.

- Med 22kW ladere som vi nå har installert, vil bilene kunne lade tilstrekkelig under besøket til turen hjem, samtidig som bilen kan stå på samme sted under hele besøket. Slik håper vi at besøket hos oss blir en helhetlig opplevelse og et godt avbrekk i hverdagen.

 

To parkeringsplasser – 30 ladere (foreløpig)

Våre gjester kommer fra ulike steder i landet. Parken strekker seg i et naturområde mellom Jevnaker og Åsbygda. Vi har parkeringsplasser på begge sider, slik at besøkende starter opplevelsen hos oss på den siden de kommer fra. Dermed var det naturlig å installere elbilladere også på begge parkeringene.

Foreløpig har vi installert 20 elbilladere i Ringerike kommune, på Åsbygda-siden. Her har vi også bygget ut parkeringsplassen, slik at kapasiteten er doblet. På Jevnaker-siden har vi byttet ut transformatoren, slik at kW laderne gir er så høy som mulig når de nå blir installert før fellesferien. Her er det foreløpig satt opp 10 ladere. Kople har forsikret oss om at det er gode muligheter for utbygging senere når behovet for ladere øker. Det er allerede klargjort for ytterligere 30 ladere, forteller Espeland.

- Det blir jo bare flere og flere elbiler. Jeg bor i byen selv, og er vant med mange ladere og enkel tilgang. Det må komme flere ladere over hele landet for at flere skal velge elbil!

 

Ingen tid på administrasjon av ladeanlegget

For oss var det en forutsetning at vi ikke måtte bruke tid på å drifte og gi support på ladeanlegget. Dette tar Kople seg av. Ingen gjester skal måtte gå til noen av våre ansatte for å betale for eller starte lading. Koples ansatte vedlikeholder anlegget slik at kundene våre kan være trygge på å få ladet når de besøker oss.

 

En enkel opplevelse fra salg til montasje

Prosessen med installasjon av ladeanleggene har gått veldig effektivt og greit. Det er enkelt å ha dialog med Kople. Vi har hatt mange andre prosjekter gående samtidig, men dette prosjektet med Kople har gått av seg selv, deler Espeland.

- Jeg kan fint anbefale Kople som leverandør av destinasjonsladeanlegg, vi har bare hatt positive opplevelser.

 

Les mer om ladere til destinasjoner

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?
21. oktober 2021

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?

Fremtidens destinasjoner og næringsbygg er ladbare. Det må de være, når annenhver nye bil i Norge er elektrisk, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerHurtigladingDestinasjonslader
Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa
24. september 2021

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger på et fjell uten mange andre ladetilbud i nærheten, og de fleste har kjørt i 1-2 timer for å komme frem. Dette gjør at det er et stort behov for lading, som har økt i takt med elbilandelen siden åpningen i 2009. Slik gikk prosessen med forbedring og utvidelse av ladetilbudet.

ReferanseDestinasjonslader
Hurtiglading hos Rustad Kafe
16. september 2021

Hurtiglading hos Rustad Kafe

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 10 Kople-ladeplasser med hurtig, lyn og normalladere på parkeringsplassen i bakgården.

ReferanseHurtiglading

Hva leter du etter?