Blogg

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?

Det må bli enklere å lade, men er installasjon av kortterminal den enkleste og mest fremtidstettede løsningen? Hva gjør det med ladeprisen?

Lading

30. juni 2021

Vi får ofte spørsmål fra kundene om hvorfor vi ikke har kortterminal på våre ladesteder. Nå har regjeringen lagt frem tanker om en ny ladestrategi, hvor blant annet kortterminal er et tema. Vi i Kople er helt enige i at det må bli enklere å betale for lading, men spørsmålet er hvilke betalingsløsninger som er de enkleste for fremtidens elbilbrukere?

 

Forslag om ny ladestrategi

Etter tilbakemeldinger fra Elbilforeningen og deres forbrukerundersøkelse, har regjeringen lagt frem tanker om en ny ladestrategi for å gjøre det enklere og mer effektivt å lade. Den nye strategien går blant annet ut på å installere kortterminal på alle ladestasjoner.

I Kople jobber vi daglig for å gjøre det enkelt å velge elbil. Vi kjenner med andre ord igjen problemstillingen som løftes fram, men å installere kortterminal mener vi verken gjør ladingen enklere, mer tilgjengelig eller billigere. La oss gå gjennom noen av de konkrete utfordringene.

 

Hvorfor har ikke Kople kortterminal på ladestasjonene?

Spørsmålet er ikke så merkelig, da det er den betalingsformen vi er vant med fra fylling av fossilbil. Vi jobber med å finne og tilby betalingsløsninger som både er både enkle og fremtidsrettet. De største aktørene innen betalingsløsninger og betalingsformidling mener selv at bruk av kort som betalingsmiddel forsvinner. Vi ser at betaling over app blir stadig mer vanlig, blant annet har Cirkle K utviklet en app til sine firmakunder for enklere fylling av drivstoff, som et første skritt mot en full digital betalingsløsning.

Utfordringen med kortbetaling på betalingsterminal er at kostnaden for å etablere og drifte betalingsterminal på laderne er svært høy. Faktisk er denne kostnaden så høy at det rett og slett ikke er lønnsomt for oss som ladeoperatører, med mindre vi setter opp ladeprisen. Dette ønsker vi selvfølgelig ikke å gjøre! En ny teknisk komponent kan også forstyrre driftsstabiliten på ladestasjon.

Visste du at: Du kan betale med kort på Koples ladestasjoner i dag. Gjennom vår dropin-betaling skanner du en QR kode på ladestasjonen, angir ID og betaler for lading. Har du kredittkortet lagret i din nettleser er betalingen like enkel som på netthandel.

 

Finnes det alternativer til betaling som er brukervennlig og tilgjengelig i dag?

Vi har åpnet laderne for andre ladetjenesteleverandører, slik at brukerne kan velge den ladetjenesten de foretrekker for å starte ladeøkten. Vi jobber med å få stadig flere samarbeidspartnere, slik at du som forbruker kan velge din favorittapp eller ladebrikke, og lade med den hos oss – og andre ladeoperatører som deler våre tanker om dette.

Vi ser for oss at du på et tidspunkt i fremtiden vil du kunne velge hvilken tilbyder du vil bruke til elbillading, og bruke den på alle ladere, uavhengig av hvilken ladeoperatør som drifter den. Dette tror vi er veien å gå fremover for å sikre brukervennlighet, et stort og tilgjengelig ladenettverk og gode ladepriser. Da registrerer du kortet ditt én gang, og slipper til og med å ha med deg bank- eller kredittkort på ladestasjonen.

Dette er et viktig skritt på veien mot en enklere ladeopplevelse, og en forutsetning for å kunne implementere løsninger som plug&charge i fremtiden. Med plug&charge vil brukeren kun trenge å plugge bilen i laderen, og bilen vil selv identifisere seg for lading.

Visste du at: Storbritannia har allerede tatt et viktig grep her, ved å kreve at ladeoperatører som deltar i offentlige anbud tilbyr et åpent ladenettverk!

 

Les mer: Hvilke ladebrikker og apper kan du lade med hos Kople?

 

Hvorfor går vi ikke i gang med Plug&Charge i dag?

Både ladeoperatører, ladetjenestetilbydere, ladestasjonprodusenter og bilprodusenter må samarbeide for å få dette til. Våre ladere er allerede klargjort for å kunne lese bilenes vin-numre, men dette må også åpnes for fra bilprodusentene. I tillegg trengs det en internasjonal oversikt over vin-numre, slik som motorvogn-registeret er i Norge. Det betyr at det fortsatt kreves noe utvikling og kvalitetssikring før Plug&charge kan være på plass for alle biltyper på alle ladere.

Vi lover å være en pådriver for denne teknologien!

 

Kilde:

Elbilforeningen: Stortinget vil ha kortbetaling og enklere prising av hurtiglading

Relaterte blogginnlegg

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
3. november 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading
Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople
20. oktober 2021

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople

Når vi skal reise utenfor der vi vanligvis reiser, er det mange elbilister som kan kjenne på den beryktede rekkeviddeangsten. Her får du noen tips for å gi deg litt lavere skuldre på veien!

Lading
Aktiviteter på ladestedet
2. juni 2021

Aktiviteter på ladestedet

Med elbil på langtur, kan det være behov for å lade på veien. Benytt ladestoppet til å skape noen koselige øyeblikk! Her er våre tips til hva du kan gjøre på ladestedet.

Lading

Hva leter du etter?