Blogg

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger på et fjell uten mange andre ladetilbud i nærheten, og de fleste har kjørt i 1-2 timer for å komme frem. Dette gjør at det er et stort behov for lading, som har økt i takt med elbilandelen siden åpningen i 2009. Slik gikk prosessen med forbedring og utvidelse av ladetilbudet.

ReferanseDestinasjonslader

24. september 2021

Vi opplever en forventning om elbillading på resortet, og ønsket derfor å forbedre og utvide ladetilbudet vi allerede hadde. I stedet for å ta en stor kostnad med ny tilførsel fra trafo, fant Kople en løsning som både gir god og sikker ladeeffekt, og brukervennlig ladetilbud til besøkende, forteller Sjur Aalvik, direktør på Norefjell Ski & Spa.

 

Varierende ladetilbud og elbillading som hygienefaktor

Ladetilbudet vi hadde var spredt på ulike steder, og var en blanding av stikkontakter, og ladere fra noen elbilprodusenter. Det ble en utfordring at det ikke var noen forpliktelser knyttet til de; hverken med å betale for ladeøkten, eller å flytte bilen når den var fulladet.

De ladeplassene som var knyttet til utvalgte bilprodusenter, ble ansett mer som reserverte plasser for dette bilmerket, enn ladeplasser. Dette gjorde at mange parkerte bilene der uten å lade, slik at de som ønsket det faktisk ikke fikk ladet.

Vi har 3-400 besøkende i løpet av en helg. Med det gamle ladetilbudet, fikk ikke så mange ladet i løpet av en helg, så tilbudet var ikke noe godt. Du har noen hygienefaktorer som bare må være på plass, og elbillading forventer folk at er på stell når de kommer til et hotell i dag.

 

Les mer: Ofte stilte spørsmål fra destinasjonseiere og hotelldrivere - og svarene vi gir de

 

Ønsket å utvide ladeanlegget, men det første tilbudet var for høyt

Resortet fikk først et tilbud på å utvide ladeanlegget, som inkluderte investering i ny tilførsel fra Trafo for å utvide hovedsikringen. Dette er en kostnad på mange hundre tusen.

- Kople fant i stedet en måte å styre effekten på uten å måtte utbedre infrastrukturen. Dette har gjort at vi i tillegg har fått en semi-hurtiglader, som passer godt for de som f.eks skal inn på en spabehandling, holde et innslag på en konferanse eller spise middag. Det nye ladeanlegget er godt nok for skaleringen av etterspørselen som vi ser fremover.

 

Installasjon, kostnadsfordeling og inntekt

Selve installasjonen gikk knirkefritt. Selv om vi sparte mye på at Kople fant løsningen uten ny trafo-tilgang, så er det jo noen kostnader knyttet til ladeinfrastruktur og installasjon av nye ladere. Vi fordelte disse kostnadene mellom oss og Kople. Kople får ladeinntekten, vi får dekket strømkostnaden knyttet til ladingen, og vi sitter igjen med mer fornøyde kunder som kommer tilbake til oss igjen.

Tidligere kunne vi ha utfordringer med alt fra sikringer som gikk, til ladestasjoner som ikke virket. Det å ha en driftspartner som tar ansvar for at anlegget er oppe, frigjør tid for oss til verdiskaping.

Oppfølgingen i etterkant har også vært bra. Blant annet har Kople bistått oss med kommunikasjonen til kunder, og har døgnåpen support som svarer på spørsmål ang lading.

 

Gjestene har ofte et forhold til Kople fra tidligere

Kople er godt forankret som ladeoperatør på Østlandet, og har flere offentlige ladere på veien opp mot oss. Dette gjør at de fleste har et forhold til de når de kommer, slik at det er ekstra lettvint for de å starte ladeøkten. For de som ikke har brukt Kople tidligere, kan de bare bruke en annen ladebrikke eller app som de bruker andre steder. Da får de en god start på oppholdet hos oss!

Selv synes jeg det er enklest med Kople sin app, da har jeg jo oversikt over ladeøkten underveis, sier Aalvik.

 

Bedre tilbud til de fastboende

De som er her ofte har fått en ny elbilhverdag. Vi har flere som eier leiligheter her oppe, som savnet et godt ladetilbud. Det at de får ladet er viktig for de, det gjør hele opplevelsen enklere. Ladetilbudet gjør det enklere å fortsette å komme til oss. Det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger fra de.

 

Superhappy!

Jeg er superhappy med Kople som driftspartner. Vi slipper å bekymre oss for drift og vedlikehold, og slipper å få spørsmål fra gjester om lading – for det virker! Nå har vi 19 dedikerte ladeplasser for elbil i parkeringskjelleren, og gjestene flytter bilene når de er fulladet. Flere får ladet, rett og slett!

Vi har svært gode erfaringer med Kople, som en seriøs og god samarbeidspartner, og kan trygt anbefale de videre, avslutter Aalvik.

 

Les mer om elbillading for hotell og destinasjoner

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?
21. oktober 2021

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?

Fremtidens destinasjoner og næringsbygg er ladbare. Det må de være, når annenhver nye bil i Norge er elektrisk, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerHurtigladingDestinasjonslader
Hurtiglading hos Rustad Kafe
16. september 2021

Hurtiglading hos Rustad Kafe

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 10 Kople-ladeplasser med hurtig, lyn og normalladere på parkeringsplassen i bakgården.

ReferanseHurtiglading
Kistefos museum har installert destinasjonsladere fra Kople
28. juni 2021

Kistefos museum har installert destinasjonsladere fra Kople

Med rekordmange besøk i 2020 sesongen, hvor flere kom langveis fra og en stor andel kjørte elbil, ble det viktig for Kistefos å modernisere parkeringsmulighetene med lademuligheter.

ReferanseDestinasjonslader

Hva leter du etter?