Blogg

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger på et fjell uten mange andre ladetilbud i nærheten, og de fleste har kjørt i 1-2 timer for å komme frem. Dette gjør at det er et stort behov for lading, som har økt i takt med elbilandelen siden åpningen i 2009. Slik gikk prosessen med forbedring og utvidelse av ladetilbudet.

ReferanseDestinasjonslader

24. september 2021

Vi opplever en forventning om elbillading på resortet, og ønsket derfor å forbedre og utvide ladetilbudet vi allerede hadde. Kople installerte 20 ladere hos oss i 2021, med god og sikker ladeeffekt, og brukervennlige betalingsalternativ. Allerede etter ett år utvidet vi tilbudet med ytterligere 10 ladere. Nå får alle som har behov for det ladet bilen sin under oppholdet hos oss, forteller Sjur Aalvik, direktør på Norefjell Ski & Spa.


Video: Sjur Aalvik forteller om ladeopplevelsen og installasjonsprosessen av elbilladere ved Norefjell Ski&Spa.

 

Behovet for oppgradering av ladeanlegget

Ladetilbudet vi hadde før Kople kom inn, var spredt på ulike steder. Det var en blanding av stikkontakter, og ladere fra noen elbilprodusenter. Det ble en utfordring at det ikke var noen forpliktelser knyttet til de; hverken med å betale for ladeøkten, eller å flytte bilen når den var fulladet.

Vi har 300-400 besøkende biler i løpet av en helg. Med det gamle ladetilbudet, fikk ikke så mange ladet i løpet av en helg, så tilbudet var ikke noe godt. Du har noen hygienefaktorer som bare må være på plass, og elbillading forventer folk at er på stell når de kommer til et hotell i dag.

Selv med 20 ladestasjoner som vi monterte i 2021, har vi sett at det er behov for enda flere ladestasjoner på de dagene med trykk. Det ble underbygget av statistikkene fra Kople. Da var veien kort til en beslutning hos Kople om å installere flere.

I og med at det blir flere ladbare biler på veien, er vi godt rustet til å tilby lading til våre gjester. Det ser ut til at det blir mye bilferie i Norge i sommer også - og da vi er klar til å ta i mot alle sammen. Men det er viktig at elbilistene fortsetter å ta hensyn til hverandre, og velger å flytte bilen når den er fulladet, til en av de 350 andre parkeringsplassene vi har i parkeringskjelleren. Da får alle som trenger å lade ladet opp under oppholdet! 

Les mer: Ofte stilte spørsmål fra destinasjonseiere og hotelldrivere - og svarene vi gir de

 

Installasjon, kostnadsfordeling og inntekt

Selve installasjonen gikk knirkefritt. Vi sparte mye på at Kople fant en god løsning uten å måtte legge inn ny trafo-tilgang, men det er jo noen kostnader knyttet til ladeinfrastruktur og installasjon av nye ladere. Vi fordelte disse kostnadene mellom oss og Kople. Kople får ladeinntekten, vi får dekket strømkostnaden knyttet til ladingen, og vi sitter igjen med mer fornøyde kunder som kommer tilbake til oss igjen.

Tidligere kunne vi ha utfordringer med alt fra sikringer som gikk, til ladestasjoner som ikke virket. Det å ha en driftspartner som tar ansvar for at anlegget er oppe, frigjør tid for oss til verdiskaping.

Oppfølgingen i etterkant har også vært bra. Blant annet har Kople bistått oss med kommunikasjonen til kunder, og har døgnåpen support som svarer på spørsmål ang lading.


Foto: Hotelldirektør Sjur Aalvik er fornøyd med ladeanlegget med 29 normalladere og 1 semi-hurtiglader. De gir gjestene en god start på oppholdet på Norefjell Ski&Spa

 

Gjestene har ofte et forhold til Kople fra tidligere

Kople er godt forankret som ladeoperatør på Østlandet, og har flere offentlige ladere på veien opp mot oss. Dette gjør at de fleste har et forhold til de når de kommer, slik at det er ekstra lettvint for de å starte ladeøkten. For de som ikke har brukt Kople tidligere, kan de bare bruke samme ladebrikke eller app som de bruker andre steder. Da får de en god start på oppholdet hos oss!

Selv synes jeg det er enklest med Kople sin app, da har jeg jo oversikt over ladeøkten underveis, sier Aalvik.

 

Bedre tilbud til de fastboende

De som er her ofte har fått en ny elbilhverdag. Vi har flere som eier leiligheter her oppe, som savnet et godt ladetilbud. Det at de får ladet er viktig for de, det gjør hele opplevelsen enklere. Ladetilbudet gjør det enklere å fortsette å komme til oss. Det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger fra de.

 

Superhappy!

Jeg er superhappy med Kople som driftspartner. Vi slipper å bekymre oss for drift og vedlikehold, og slipper å få spørsmål fra gjester om lading – for det virker! Nå har vi 30 dedikerte ladeplasser for elbil i parkeringskjelleren, og heldigvis er stadig flere flinke til å flytte bilen når de har ladet nok, slik at alle som ønsker det får ladet. 

Vi har svært gode erfaringer med Kople, som en seriøs og god samarbeidspartner. Vi kan trygt anbefale de videre, avslutter Aalvik.

 

Les mer om elbillading for hotell og destinasjoner

Relaterte blogginnlegg

Elbillading ved AKAs næringsbygg
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Ladeanlegg YX Siljan
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt valget på Kople.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Fremtidens destinasjoner er ladbare
6. januar 2022

Fremtidens destinasjoner er ladbare

Elbileiere planlegger stoppesteder og destinasjoner basert på hvor det er enkelt å lade, fordi elbillading skjer samtidig som vi står på ski, opplever en destinasjon, eller sover på hotell. Sørg for at det blir enkelt å velge din destinasjon ved å legge til rette for elbillading!

DestinasjonsladerUtbyggerHurtigladere

Hva leter du etter?