Blogg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder, ansatte og besøkende?

I 2022 var nesten 90% av alle nye biler i Norge ladbare. Behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerDestinasjonsladerHurtigladere

21. oktober 2021

Vi lader når vi jobber, handler og opplever

Å lade elbilen er en helt annen opplevelse enn å fylle drivstoff, hvor dette er selve aktiviteten. Elbillading skjer samtidig som vi handler, er på jobb, sover på hotell eller spiser. Dette stiller andre krav til destinasjoner og næringsbygg.

Elbillading er en viktig del av den totale kundeopplevelsen, og er for mange allerede en forutsetning for å besøke en lokasjon. Ved å tilrettelegge for elbillading, sørger du for at det er enkelt for kundene og arbeidstakere å velge din bedrift. I tillegg bidrar du til å gjøre det enklere å velge elbil!

 

Planlegg for en god ladeopplevelse

Slik som med resten av servicetilbudet på lokasjonen, anbefaler vi at du legger til rette for sluttbrukeren når du skal planlegge ladetilbudet.

For brukeren er dette viktig:

 • Enkle betalingsløsninger
 • God ladeveiledning på lokasjonen
 • Døgnåpen ladesupport
 • Enkelt å finne frem og parkere ved laderne

Driftspartneren du velger bør derfor ha løsninger for dette, i tillegg til å levere en god utforming av ladeløsningen og stedet. Viktige punkter her er:

 • Drifts- og vedlikeholdsløsninger
 • Klargjøring for fremtidig utvidelse
 • God og fremtidsrettet ladeteknologi
 • Universell utforming
 • God avrenning, belysning og grøntområder (spesielt ved hurtigladesteder)

 


Foto: Håvard Rustad ved Rustad Kafe på Sokna forteller at deres ladetilbud tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom kafeen mens de lader. Les mer om deres ladeanlegg her!

 

Slik kommer du igang på en god måte! 

Vi samarbeider med mange eiendomsselskap, bedrifter og destinasjoner om å skape en attraktiv ladeopplevelse på deres lokasjoner. Slike prosjekter starter alltid med en behovsvurdering: Hva slags ladetilbud har kundene behov for på lokasjonen, og hva er mulig å få til med den plassen og kapasiteten som finnes tilgjengelig? Vi anbefaler å ta med en erfaren ladeoperatør i en slik vurdering, slik at du får de beste rådene for din lokasjon.

Elbillading skal være tilgjengelig og enkelt for alle. Dette bør derfor din ladeoperatør være opptatt av dette: (hint: det kan gjerne være Kople!)

 • Flere mulige betalingsmetoder for ladeøkten. Åpne ladeløsninger med flere roaming-avtaler sikrer at kundene kommer raskt igang med ladeøkten med samme metode som de bruker andre steder. 
 • Stabil og fremtidsrettet ladeteknologi
 • Universell utforming og brukervennlighet
 • God tilrettelegging av hele ladestedet, slik at løsningen er bærekraftig og løfter hele området
 • Synlighet i ladekart og navigasjonsløsninger som benyttes i biler og av ladetjenesteleverandører
 • Kontinuerlig optimalisering ladestedet - det bør klargjøres for utvidelse allerede ved installasjonen
 • Kunnskapsrik, hyggelig og døgnåpen ladesupport
 • Markedsstøtte til å tiltrekke elbilister til din lokasjon

Har du en lokasjon hvor det er aktuelt å installere en ladeløsning? Vi ser etter flere lokasjonseiere som ønsker å bygge et ladetilbud som en naturlig del av sitt servicetilbud! Send inn skjemaet nederst på siden, så tar en av våre rådgivere kontakt med deg snart. 

Les om våre ladeløsninger

Relaterte blogginnlegg

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder
25. mai 2022

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder

Her kan du lese hvordan vi i Kople jobber med utvikling av betalingstjenester, kommunikasjon, og selve utformingen av ladestedene våre - for å gjøre det enklere å lade hos oss.

Utbygger
Elbillading ved AKAs næringsbygg
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Ladeanlegg YX Siljan
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt valget på Kople.

HurtigladereUtbyggerReferanse

Snakk med oss om ladeløsninger

Send inn skjemaet, så kontakter en av våre rådgivere deg snart

Hva leter du etter?