Blogg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?

Over annenhver nye bil i Norge er elektrisk, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerDestinasjonsladerHurtigladere

21. oktober 2021

Vi lader når vi jobber, handler og opplever

Å lade elbilen er en helt annen opplevelse enn å fylle drivstoff, hvor dette er selve aktiviteten. Elbillading skjer samtidig som vi handler, er på jobb, sover på hotell eller spiser. Dette stiller andre krav til destinasjoner og næringsbygg. Ved å tilrettelegge for elbillading sørger du som driver en destinasjon, et servicetilbud eller et næringsbygg for at det er enkelt for kundene og arbeidstakere å velge din bedrift. I tillegg bidrar du til å gjøre det enklere å velge elbil!

 

Planlegg for elbillading

Et godt og synlig ladetilbud sikrer en bedre kundeopplevelse på din lokasjon, og tiltrekker både privat- og bedriftskunder med elbil. Derfor anbefaler vi at du legger til rette for sluttbrukeren når du skal planlegge ladetilbudet; med veiledning, ladesupport og enkle betalingsløsninger. Driftspartneren du velger bør ha løsninger for dette, i tillegg til å levere god teknologi, og drifts- og vedlikeholdsløsninger.

Det anbefales å eie infrastrukturen selv, da det er det mest kostnadseffektive over tid. I tillegg står du fritt til å bytte driftspartner i ettertid, dersom andre kan levere en løsning som passer bedre for dere og brukerne deres.

 


Foto: Håvard Rustad ved Rustad Kafe på Sokna forteller at deres ladetilbud tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom kafeen mens de lader. Les mer om deres ladeanlegg her!

 

Sørg for tilgjengelighet og brukervennlighet

Vi samarbeider med mange næringsbygg og destinasjoner om å skape en attraktiv ladeopplevelse. Vi ønsker å gjøre elbillading tilgjengelig og enkelt for alle. Derfor er vi opptatt av:

  • Synlighet i ladekart som benyttes i biler og av ladetjenesteleverandører
  • Universell utforming og brukervennlighet
  • Flere mulige betalingsmetoder for ladeøkten. Koples ladere er åpne for ulike apper og ladebrikker, slik at kundene enkelt kan starte ladingen slik de gjør andre steder.
  • Kontinuerlig optimalisering av veiledningen på ladestedene våre
  • Kunnskapsrik, hyggelig og døgnåpen ladesupport

I tillegg bidrar våre markedsførere til å tiltrekke målgruppen du ønsker til din ladelokasjon. Slik kan du skape et fremtidsrettet ladested sammen med oss som tiltrekker brukergruppen du ønsker!

 

Les om våre ladeløsninger!

Relaterte blogginnlegg

Fremtidens destinasjoner er ladbare
6. januar 2022

Fremtidens destinasjoner er ladbare

Elbileiere planlegger stoppesteder og destinasjoner basert på hvor det er enkelt å lade, fordi elbillading skjer samtidig som vi handler, opplever en destinasjon, eller sover på hotell. Sørg for at det blir enkelt å velge din destinasjon ved å legge til rette for elbillading!

DestinasjonsladerUtbyggerHurtigladere
Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa
24. september 2021

Enklere å lade elbilen på Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger på et fjell uten mange andre ladetilbud i nærheten, og de fleste har kjørt i 1-2 timer for å komme frem. Dette gjør at det er et stort behov for lading, som har økt i takt med elbilandelen siden åpningen i 2009. Slik gikk prosessen med forbedring og utvidelse av ladetilbudet.

ReferanseDestinasjonslader
Hurtiglading hos Rustad Kafe
16. september 2021

Hurtiglading hos Rustad Kafe

At det trengtes en ladeplass på Sokna, var Håvard Rustad aldri i tvil om. Rustad Kafe har nå 12 Kople-ladeplasser med hurtig, lyn og normalladere på parkeringsplassen i bakgården.

ReferanseHurtigladere

Hva leter du etter?