Blogg

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?

I 2021 var over 64% av alle nye biler i Norge elbiler, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerDestinasjonsladerHurtigladere

21. oktober 2021

Vi lader når vi jobber, handler og opplever

Å lade elbilen er en helt annen opplevelse enn å fylle drivstoff, hvor dette er selve aktiviteten. Elbillading skjer samtidig som vi handler, er på jobb, sover på hotell eller spiser. Dette stiller andre krav til destinasjoner og næringsbygg.

Elbillading er en viktig del av den totale kundeopplevelsen, og er for mange allerede en forutsetning for å besøke en lokasjon. Ved å tilrettelegge for elbillading, sørger du for at det er enkelt for kundene og arbeidstakere å velge din bedrift. I tillegg bidrar du til å gjøre det enklere å velge elbil!

 

Planlegg for en god ladeopplevelse

Slik som med resten av servicetilbudet på lokasjonen, anbefaler vi at du legger til rette for sluttbrukeren når du skal planlegge ladetilbudet.

For kundene er dette viktig:

 • Enkle betalingsløsninger
 • God ladeveiledning på lokasjonen
 • Døgnåpen ladesupport
 • Enkelt å finne frem og parkere ved laderne

Driftspartneren du velger bør derfor ha løsninger for dette, i tillegg til å levere en god utforming av ladeløsningen og stedet. Viktige punkter her er:

 • Universell utforming
 • Klargjøring for fremtidig utvidelse
 • God avrenning, belysning og grøntområder (spesielt ved hurtigladesteder)
 • Drifts- og vedlikeholdsløsninger
 • God og fremtidsrettet ladeteknologi

 


Foto: Håvard Rustad ved Rustad Kafe på Sokna forteller at deres ladetilbud tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom kafeen mens de lader. Les mer om deres ladeanlegg her!

 

Bygg et ladested med Kople! 

Vi samarbeider med mange næringsbygg og destinasjoner om å skape en attraktiv ladeopplevelse. Nå ser vi etter flere lokasjonseiere som ønsker å bygge et ladetilbud som en naturlig del av sitt servicetilbud. Vi leverer den ladeløsningen som dine kunder har behov for - hurtig- og lynlader, destinasjonslader, eller semi-hurtig ladeløsning.  

Vi ønsker å gjøre elbillading tilgjengelig og enkelt for alle. Derfor er vi opptatt av:

 • Flere mulige betalingsmetoder for ladeøkten. Koples ladere er åpne for ulike apper og ladebrikker, slik at kundene enkelt kan starte ladingen slik de gjør andre steder.
 • Stabil og fremtidsrettet ladeteknologi
 • Universell utforming og brukervennlighet
 • God tilrettelegging av hele ladestedet, slik at løsningen er bærekraftig og løfter hele området
 • Synlighet i ladekart som benyttes i biler og av ladetjenesteleverandører
 • Kontinuerlig optimalisering av veiledningen på ladestedene våre
 • Kunnskapsrik, hyggelig og døgnåpen ladesupport

I tillegg bidrar våre markedsførere til å tiltrekke målgruppen du ønsker til din ladelokasjon. Slik kan du skape et fremtidsrettet ladested sammen med oss som tiltrekker brukergruppen du ønsker.

Har du en lokasjon hvor det er aktuelt å installere en ladeløsning? Vi vil gjerne snakke med deg om mulighetene der! Send inn skjemaet nederst på siden, så tar en av våre rådgivere kontakt med deg snart. 

Les om våre ladeløsninger

Relaterte blogginnlegg

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder
25. mai 2022

Enkle ladeopplevelser på Koples ladesteder

Her kan du lese hvordan vi i Kople jobber med utvikling av betalingstjenester, kommunikasjon, og selve utformingen av ladestedene våre - for å gjøre det enklere å lade hos oss.

Utbygger
Elbillading ved AKAs næringsbygg
7. april 2022

Elbillading ved AKAs næringsbygg

AKA er et av Norges største private eiendomsfirma, med 230 næringseiendommer i sin portefølje. For å gi et attraktivt tilbud til både kunder og leietakere, har de installert elbilladere fra Kople ved mange av deres næringsbygg.

HurtigladereUtbyggerReferanse
Ladeanlegg YX Siljan
14. mars 2022

Ladeanlegg YX Siljan

Siden utviklingen i bilbransjen peker den veien den gjør, var det en selvfølge for driverne på YX Siljan å installere et fremtidsrettet ladeanlegg. Etter en vurdering av flere ladeoperatører, falt valget på Kople.

HurtigladereUtbyggerReferanse

Snakk med oss om ladeløsninger

Send inn skjemaet, så kontakter en av våre rådgivere deg snart

Hva leter du etter?