Blogg

Roaming med oss i Kople

Roam like Home er et kjent uttrykk fra Telia, for å beskrive at du kan surfe på mobilnett utenfor ditt geografiske område. Nå har begrepet også fått fotfeste i ladeverden, og spres utover ladenettverket i Norge. Hva betyr det egentlig? 

Lading

9. februar 2021

Roaming er en betegnelse på at noe fungerer også utenfor det kundeforholdet du har tegnet hos en leverandør. Roaming på ladestasjoner betyr at du kan starte lading på en ladestasjon hvor du ikke har opprettet kundeforhold hos ladeoperatøren i forkant. Dette forutsetter at denne ladeoperatøren har en roamingavtale med en ladeoperatør som du har et kundeforhold hos.

I Kople er vi opptatt av å levere enkle ladeopplevelser. Vi vet hvor kjedelig det er å komme til en ladestasjon med et navn du ikke har noe forhold til fra før, hvor de første 5 minuttene går til å opprette en bruker før du får startet lading. Vi ønsker derfor å åpne våre stasjoner for så mange andre ladebrikker som mulig, slik at du som ladekunde raskt og enkelt kommer igang med lading på våre stasjoner - uten å måtte opprette bruker hos oss hvis du ikke vil.

 

Hvilke apper og brikker kan du lade med hos Kople?

På Koples ladestasjoner kan du i dag lade med app og/eller brikker fra:

  • Elton
  • Elbilforeningen
  • Plugsurfing
  • NAF
  • Digital Charging Solutions (BMW, Audi)
  • Møller Bil
  • Fortum charge&drive brikke
  • Falun Energi
  • Kraftringen
  • Sollentuna

Ladebrikker fra NAF, Elbilforeningen og Møller bil må i dag registeres i kundeforhold hos hver ladeoperatør. Dersom du har registrert denne brikken i Fortums system, er den automatisk klar for bruk på Koples ladere.

 

Hva skjer med ladehistorikken?

Ladehistorikken vil bli liggende der kundeforholdet ditt er. Lader du med en brikke registrert hos Fortum, eller gjennom deres app, vil historikken på denne ladeøkten ligge i deres app. Betalingen vil også gå gjennom deres app, og de avtaler du har vedrørende betaling.

 

Hvilken pris gjelder ved roaming? 

Prisen på lading følger leverandøren. Det betyr at du får prisen som din leverandør gir deg når du lader på en Kople ladestasjon. Her finner du Koples ladepriser.

 

Finnes det alternativer for ladebrikker?

På alle våre ladesteder kan du betale med drop-in dersom du ønsker det. Dette gjøres ved å skanne en QR kode som du finner på ladestasjonen, eller gå inn på kople.no/dropin. Her legger du inn dine kortdetaljer, og betaler enkelt på stedet, likt slik du gjør på f.eks netthandel. For å gjøre det enkelt å lade, har vi samme pris på drop-in betaling som vi har med ladebrikke og app. 

Du kan også laste ned Koples app i App Store eller Google Play. I appen oppretter du bruker, og legger inn dine kortdetaljer. Finn så ladestasjonen i kartet, og start lading.

Slik lader du med Kople

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder, og hvorfor har vi minuttpris?
30. juni 2021

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder, og hvorfor har vi minuttpris?

Med dagens løsninger kan det oppleves uoversiktlig å regne ut ladeprisen og vanskelig å få betalt. Regjeringen har lagt frem tanker om en ny ladestrategi som trekker frem kortbetaling og fjerning av minuttpris. Vi i Kople er helt enige i at det må bli enklere å lade, men spørsmålet er hvilke løsninger som er de beste for fremtidens elbilbrukere.

Lading
Aktiviteter på ladestedet
2. juni 2021

Aktiviteter på ladestedet

Med elbil på langtur, kan det være behov for å lade på veien. Benytt ladestoppet til å skape noen koselige øyeblikk! Her er våre tips til hva du kan gjøre på ladestedet.

Lading
Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
31. mars 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading

Hva leter du etter?