Blogg

Roaming med oss i Kople

Roam like Home er et kjent uttrykk fra Telenor, for å beskrive at du kan surfe på mobilnett utenfor ditt geografiske område. Nå har begrepet også fått fotfeste i ladeverden, og spres utover ladenettverket i Norge. Hva betyr det egentlig? 

Lading

9. februar 2021

Roaming er en betegnelse på at noe fungerer også utenfor det kundeforholdet du har tegnet hos en leverandør. Roaming på ladestasjoner betyr at du kan starte lading på en ladestasjon hvor du ikke har opprettet kundeforhold hos ladeoperatøren i forkant. Dette forutsetter at denne ladeoperatøren har en roamingavtale med en ladeoperatør som du har et kundeforhold hos.

I Kople er vi opptatt av å levere enkle ladeopplevelser. Vi vet hvor kjedelig det er å komme til en ladestasjon med et navn du ikke har noe forhold til fra før, hvor de første 5 minuttene går til å opprette en bruker før du får startet lading. Vi ønsker derfor å åpne våre stasjoner for så mange andre ladebrikker som mulig, slik at du som ladekunde raskt og enkelt kommer igang med lading på våre stasjoner - uten å måtte opprette bruker hos oss hvis du ikke vil.

 

Koples roamingavtaler

På Koples ladestasjoner kan du i dag lade med brikker fra:

  • Fortum/ Recharge
  • NAF
  • Elbilforeningen
  • Digital Charging Solutions (BMW)

Dersom du har registrert din ladebrikke allerede hos Fortum, er den automatisk også registrert i vårt system. Du kan også lade på en Kople-lader gjennom Fortum sin app. Alle våre offentlige ladestasjoner ligger synlig i Fortums ladekart, og startes og stoppes som normalt. 

 

Hva skjer med ladehistorikken?

Ladehistorikken vil bli liggende der kundeforholdet ditt er. Lader du med en brikke registrert hos Fortum, eller gjennom deres app, vil historikken på denne ladeøkten ligge i deres app. Betalingen vil også gå gjennom deres app, og de avtaler du har vedrørende betaling.

 

Hvilken pris gjelder ved roaming? 

Prisen på lading følger ladestasjonen. Det betyr at når du lader på en Kople ladestasjon, får du Kople-priser. Her finner du våre ladepriser.

 

Finnes det alternativer for ladebrikker?

På alle våre ladesteder kan du betale med drop-in dersom du ønsker det. Dette gjøres ved å skanne en QR kode som du finner på ladestasjonen, eller gå inn på kople.no/dropin. Her legger du inn dine kortdetaljer, og betaler enkelt på stedet, likt slik du gjør på f.eks netthandel. For å gjøre det enkelt å lade, har vi samme pris på drop-in betaling som vi har med ladebrikke og app. 

Du kan også laste ned Koples app i App Store eller Google Play. I appen oppretter du bruker, og legger inn dine kortdetaljer. Finn så ladestasjonen i kartet, og start lading.

Slik lader du med Kople

Relaterte blogginnlegg

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople
11. november 2020

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople

Vi ønsker å kurere din rekkeviddeangst med å være tilgjengelig der du ønsker å stoppe, og gi noen gode råd på veien!

Lading
Lading av elbil for alle
Caroline Lad
12. august 2020
av Caroline Lad

Lading av elbil for alle

Et ladested har ingen krav eller retningslinjer vedrørende universell utforming. For Kople er det viktig å gjøre lading enkelt for alle. For å få gode råd og innspill, har vi tatt tatt en prat med Adrian Jektvik og Anders Nupen Hansen som begge sitter i rullestol.

Lading
Aktiviteter i baksetet
Caroline Lad
17. juni 2020
av Caroline Lad

Aktiviteter i baksetet

Bilferien kan fort bli lang med trøtte barn, slitne sjåfører og co-piloter. Vi deler våre tips til aktiviteter under bilturen og hva du kan gjøre når du stopper for å lade.

Lading