Koples verdier

Verdiene våre er grunnlaget for vår kultur og våre beslutninger. De former veien vår videre.

Alle Koplerne har bidratt til å definere verdiene. De er et resultat av flere års felles arbeid med å forme den kulturen som vi trives i, hvor vi bygger og drifter infrastrukturen som muliggjør det grønne skiftet.

Med verdiene våre i ryggen, sikter vi mot å bli en av nordens ledende ladeoperatører!

Ansvarlig

Vi er profesjonelle fagfolk som tar ansvar for kundenes tilfredshet og bærekraft i vårt arbeid.

Ekte

Vi er ekte og jordnære mennesker, som kommuniserer ærlig og inkluderer hverandre. 

Engasjert

Vi er engasjerte i det vi gjør, søker kontinuerlig forbedring og skaper energi gjennom et godt samspill. 

Koples historie og milepæler

2012 - 2019
2012 - 2019 Ringerikskraft konsernet satser på elbillading
Ringerikskraft konsernet satser på elbillading

Ringerikskraft konsernet begynner å satse på elbillading i 2012. Flere avdelinger leverer lading med ulike konsepter; hjemmeladere, boretslag, bedriftsladere, ladere på hoteller og til kommuner. I 2015 bygger Ringerikskraft sin første hurtiglader på offentlig sted.

Ringerikskraft konsernet satser på elbillading
2019 - 2020
2019 - 2020 Kople blir til
Kople blir til

All tidligere og fremtidig elbilsatsning i Ringerikskraft konsernet samles under merkevaren Kople i 2019. Kople utvikler videre de ladekonseptene som har sprunget ut fra Ringerikskraft, og etablerer flere nye ladeanlegg i borettslag, kommuner og bedrifter. Kople får også avtaler med eiendomsselskap om hurtiglading ved næringsbygg. Vi lanserer våre første hurtigladelokasjoner våren 2020.

Kople blir til
Våren 2020
Våren 2020 Vi vinner anbud om bygging og drift av ladeanlegg i Bærum kommune
Vi vinner anbud om bygging og drift av ladeanlegg i Bærum kommune

I løpet av 2020 bygges 13 nye ladeanlegg ved kommunale bygg og parkeringsplasser. Deriblant et stort hurtig- og lynladeanlegg ved Bærum rådhus ved e18 i Sandvika.

Vi vinner anbud om bygging og drift av ladeanlegg i Bærum kommune
Høsten 2020
Høsten 2020 Vi vinner anbud om drift av kommunale ladere i Viken
Vi vinner anbud om drift av kommunale ladere i Viken

28 kommuner er med fra start, og vi overtar drift på ca 1300 ladepunkter. De resterende kommunene kan velge å tiltre avtalen uten å måtte gå inn i egne anbudsrunder. Vi bygger også nye ladeanlegg for flere av kommunene den kommende tiden.

Vi vinner anbud om drift av kommunale ladere i Viken
1. juni 2021
1. juni 2021 Vi blir et eget AS!
Vi blir et eget AS!

13 Koplere har første arbeidsdag i Kople AS, som ikke lenger er en avdeling i Nettservice Ringerike, men er organisert som eget selskap under Ringerikskraft AS. Som Kople AS rendyrker vi satsingen på videre utbygging av ladenettverket, og utvikling av enklere ladeopplevelser.

Vi blir et eget AS!
15. juni 2021
15. juni 2021 Vi signerer rammeavtale med Agder Fylkeskommune
Vi signerer rammeavtale med Agder Fylkeskommune

Rammeavtalen med Agder Fylkeskommune gjelder drift av fylkeskommunale ladere og kommunale ladere i 10 tilhørende kommuner.

Vi signerer rammeavtale med Agder Fylkeskommune
9. november 2021
9. november 2021 Vi har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn
Vi har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn

Med sertifiseringen som Miljøfyrtårn forplikter vi til å redusere CO2 utslipp, kildesortere, og gjøre miljøvennlige innkjøp.

Vi har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn
17. januar 2022
17. januar 2022 Cube Infrastructure Managers kommer inn på eiersiden i Kople
Cube Infrastructure Managers kommer inn på eiersiden i Kople

Ringerikskraft har inngått avtale med Investeringsfondet Cube III som ny majoritetseier av Kople. Med finansiell og strategisk støtte fra våre eiere skal vi fortsette å bygge ladeinfrastruktur og ivareta våre eksisterende lokasjoner med høy kvalitet.

Cube Infrastructure Managers kommer inn på eiersiden i Kople
April 2022
April 2022 Classic Norway Hotels velger Kople som ladeoperatør på sine hotell
Classic Norway Hotels velger Kople som ladeoperatør på sine hotell

Kople skal opprette og drifte ladeanlegg ved Classic Norway Hotels sine 22 hoteller og rorbuer - fra Fevik i sør til Lofoten i nord. Strand Hotel Fevik er det første hotellet som får på plass ladeløsningen fra Kople.

Classic Norway Hotels velger Kople som ladeoperatør på sine hotell
Mai 2022
Mai 2022 Gir (YX Selveierne) velger Kople som ladeoperatør for sine ladeanlegg
Gir (YX Selveierne) velger Kople som ladeoperatør for sine ladeanlegg

Gir er en nyetablert kjede bestående av 170 selveide bensinstasjoner, under brandet YX. Kople skal montere og drifte lyn- og hurtigladere på bensinstasjonene deres.

Gir (YX Selveierne) velger Kople som ladeoperatør for sine ladeanlegg
Juni 2022
Juni 2022 Kople får tildelt Enova støtte til å bygge 24 nye ladeanlegg
Kople får tildelt Enova støtte til å bygge 24 nye ladeanlegg

Støtten fra Enova gjør det mulig for oss å etablere oss på lokasjoner med noe mindre trafikk enn det er på de største ladestedene våre. Disse lokasjonene bygges med et bredt ladetilbud, med lynladere, hurtigladere med chademokontakt og normalladere med type 2 kontakt.

Kople får tildelt Enova støtte til å bygge 24 nye ladeanlegg
Januar 2023
Januar 2023 Kople kjøper opp Bellonas ladeselskap eRoute71
Kople kjøper opp Bellonas ladeselskap eRoute71

Bellona opprettet i 2014 en ladeinfrastruktur med over 20 ladesteder med normalladere, under navnet eRoute71. Disse blir nå en del av Koples ladenettverk, og styrker vår satsing på destinasjonslading. Vi er stolte av at Bellona har tillitt til at vi kan ta arbeidet deres med eRoute71 videre til nye høyder!

Kople kjøper opp Bellonas ladeselskap eRoute71
August 2023
August 2023 Vi overtar drift på Ishavsveien sine ladere
Vi overtar drift på Ishavsveien sine ladere

Ishavsveien er et ladenettverk med 28 ladelokasjoner i Nord Troms og Finnmark. De ble etablert med hensikt om å bidra til at elbilistene kunne kjøre i Nord Troms og Finnmark, med ladere innen 100 km avstand.

Vi overtar drift på Ishavsveien sine ladere
Oktober 2023
Oktober 2023
Kongsberg teknologipark velger Kople som operatør for sine 100 ansattladere

Kople har i 2023 jobbet for å skape et godt tilbud til bedrifter som ønsker å tilby lading til sine ansatte. Da Kongsberg teknologipark valgte oss som ladeoperatør for sine 100 ladere fordelt over 5 lokasjoner, var dette en god bekreftelse for oss at vi har funnet riktig retning. Satsingen på denne målgruppen fortsetter!

November 2023
November 2023 Vi har rundet 7000 ladepunkter i vårt ladenettverk!
Vi har rundet 7000 ladepunkter i vårt ladenettverk!

Koples ladenettverk består av våre egne ladere og ladere som vi drifter på vegne av andre (f.eks bedrifter, kommuner og partnere).

Vi har rundet 7000 ladepunkter i vårt ladenettverk!
Mai 2024
Mai 2024 Vi kjøper opp Greenstation sine ladere
Vi kjøper opp Greenstation sine ladere

Fra 3.5 tar Kople over de tre ladelokasjonene som har tilhørt Greenstation på Gjøvik, Byrkjelo og Straume. Ladestedene vil merkes om til Kople, og laderne inngår i Koples landsdekkende ladenettverk.

Vi kjøper opp Greenstation sine ladere
Juni 2024
Juni 2024
Vi bytter app og driftssystem, og får mange nye tjenester

4 juni bytter Kople driftssystem. Ladeappen får nye funksjoner, som oppsett av autocharge, oppsett av favorittladere, og god visualisering av når mange lader samtidig på ulike lokasjoner. Bedriftskundene får tilgang til "Min side" funksjon, med dashbord for gode rapporter av ladeforbruk og bærekraftstall. Med nytt system på plass ruller vi fortløpende ut nye tjenester: Autocharge, bankterminal og Vipps, blant annet.

Vi Koplere ønsker å skape gode og brukervennlige ladeopplevelser i vårt landsdekkende ladenettverk. Vi skal tilby pålitelige og innovative ladeløsninger som støtter den raske veksten av elektriske kjøretøy, og bidrar til en bærekraftig fremtid. Vi jobber stadig med å utvikle oss og lytte til kundenes behov, og er åpne for raske endringer når det er behov for det.

Jon Vidar Larsen

CEO

Vi var på jakt etter en pålitelig partner som forsto våre og kundenes behov. Kople viste seg å være akkurat det vi trengte. De var tilgjengelige, tok seg tid til å forstå hva vi ønsket, og var en pålitelig og dedikert partner gjennom hele prosessen.

Bodil Langerak

Hotelldirektør ved Strand Hotel Fevik

Les mer om ladeløsninger for hotell og destinasjoner

Kople leverer et godt produkt med ulike løsninger og variasjoner, slik at vi får det tilbudet som passer oss og våre leietakere best. Vi er trygge på at Kople sørger for kontinuerlig utvikling av ladetilbudet, slik at vi kan tilby den beste servicen til våre leietakere.

Tom Andreassen

Eiendomsforvalter i Kongsberggruppen eiendom holding

Les mer om ladeløsninger for bedriftens ansatte og kunder

For oss er det å skape økt trafikk det aller viktigste. Det å kombinere handel og elbillading er suveren kundeservice, siden vi tilbyr kundene noe i tillegg til. På en av våre lokasjoner økte omsetningen med 20-25% umiddelbart etter laderne kom opp!

Vi i Coop skal være gode på å drive kjøpesentere og butikker, ikke å drive ladeparker. Det er dere som en profesjonell aktør gode på, derfor er det bra at dere ivaretar det fra a-å.

Dag Roger Rinde

Administrerende direktør, Coop Innlandet

Les mer om ladeløsninger for næringsbygg

I Gran er det et politisk ønske og bestilling å få etablert ladestasjoner for elbiler i kommunen. Møtet med representanter fra Kople har vært veldig positivt. Det er tydelig at de har kunnskap om de produkter som finnes i dag og produkt utviklingen slik at vi får etablert ladestasjoner som står seg i fremtiden.

Gard Olsen

Eiendomssjef Gran Kommune

Les mer om ladeløsninger for kommuner

Ladetilbudet tiltrekker de som trenger å lade, og mange av de kommer innom meg mens de lader. Jeg hører stadig vekk at det er så kjekt å stoppe her, fordi det er bra med ladere og høy ladekapasitet. Hadde de ikke kunnet lade her, ville de sannsynligvis ha reist videre.

Håvard Rustad

Eier av Rustad kafe på Sokna

Les mer om ladeløsninger for hurtig og lynlading

Kople drifter lynladeren på depotet ved vårt hovedkontor. Lastebilene lader opp mellom skiftene, fremfor å stoppe for å lade underveis i fraktoppdragene. Vi kan også tilby lading til leverandører og andre som er på besøk, og får da automatisk betalt for ladingen deres. Kople er en god samarbeidspartner for oss, og en viktig del av overgangen til nullutslippskjøretøy også blant tungbilene våre.

Geir-Vegar Ellingsen

Logistikkdirektør i Heidenreich

Les mer om ladeløsninger for tungbildepoter

Koples miljøansvar

Det er viktig for oss å bidra til det grønne skiftet, utover vår kjernevirksomhet hvor vi bygger infrastruktur som muliggjør grønn mobilitet. Vi jobber kontinuerlig med å måle vårt eget miljøavtrykk, og å velge miljøvennlige løsninger for sluttkunden, i vår drift og ved etablering av nye ladesteder. 

En viktig del av arbeidet er å være Miljøfyrtårn-sertifisert. Det betyr at vi har etablert et miljøledelsessystem som styrer klima- og miljøarbeidet og hjelper oss med kontinuerlig forbedring. Sertifiseringen inneholder også konkrete krav som må oppfylles innen arbeidsmiljø, avfall/ombruk, energi, innkjøp og transport. Hvert år innrapporterer vi tall for våre aktiviteter som resulterer i et klimaregnskap, samt resultater og statistikk. 

Har du innspill til hvordan klima- og miljøpåvirkningen av varer/tjenester kan forbedres hos Kople?

Send forslag til Koples bærekraftsansvarlig

Les vår klima- og miljørapport for 2023 her

Åpenhetsloven og Koples ansvar

Åpenhetsloven handler om åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Kople er som veldig mange andre selskaper underlagt Åpenhetsloven, og det er vi glad for!

Som en viktig samfunnsaktør innen bygging og drift av grønn infrastruktur, er vi opptatt av å samarbeide med selskaper som jobber for gode etiske vilkår hos seg. Kartlegging og aktsomhetsvurdering av våre samarbeidspartnere vil derfor være et kontinuerlig arbeid fremover.

Vil du lese vår Policy for aktsomhetsvurdering og Redegjørelse av Aktsomhetsvurderingen? 

Last ned Policy

Last ned Redegjørelse

Gul kopp fra Kople, med Kople-logo, ute i naturen

Hva leter du etter?