Blogg

Hvorfor velge felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier?

Ved å velge felles infrastruktur for elbillading, fordeles strømmen mellom de som lader, og det er de som lader som betaler.

BorettslagUtbygger

5. august 2021

I et borettslag eller sameie, er det viktig å legge opp en infrastruktur som lar alle bilene i borettslaget lade samtidig, på raskest mulig måte, uten å overbelaste anlegget. Her forteller vi om hvilke fordeler felles ladeinfrastruktur gir et borettslag eller sameie.

 

4 fordeler med felles ladeinfrastruktur i borettslag og sameier

 

1. Nok kapasitet til alle - uten overbelastning

Dersom alle beboere monterer hver sin lader, vil det til slutt ende opp med overbelastning i det elektriske anlegget. Med laststyring i en felles infrastruktur justerer og fordeler anlegget strømmen og effekt til hver enkelt ladeboks. Slik kan alle som trenger å lade få strømmen likt fordelt, uten at dette overbelaster anlegget. 

 

2. Betalingsløsning og avregning av strømforbruk

De fleste borettslag og sameier er opptatt av at det kun er de som lader som skal betale for strømforbruket knyttet til lading. Brukerstyringen som er nevnt over hjelper oss med å identifisere hvem som har ladet. Styreleder får tilsendt oversikt over forbruket til hver enkelt månedlig. Slik sikrer vi at det er de som lader som betaler.

 

Les mer: Disse betalings- og avregningsløsningene tilbyr Kople på ladere i borettslag og sameier

 

3. Skalerbart anlegg

Vi legger opp infrastruktur på alle parkeringsplasser. Dette gjør at det er enkelt for beboerne å få montert lader på sin parkeringsplass når de har behov for det.

 

4. Brukerstyring på laderne

Ved å sette opp identifisering på laderen, kan ladeanlegget låses for brukergruppen. Slik sikrer dere at kun beboerne får tilgang til de private laderne. Det er også mulig å sette opp ladere for gjester eller offentlig bruk, som har egen betalingsløsning uten brukerstyring. Slik kan laderen gi en ekstra inntekt til borettslaget, og betale ned seg selv.

 

Bør vi eie eller leie infrastrukturen?

Vi erfarer at det blir lavest totalkostnad for sameiet eller borettslaget ved å betale for, og eie, infrastruktur i eget parkeringsanlegg, fremfor å leie og være avhengige av andre i eget bygg. Det gir også større fleksibilitet, samt at det er borettslaget eller sameiet som får verdiøkningen av investeringen. Derfor tilbyr vi ikke leie av infrastruktur, men heller skreddersydde løsninger for å eie, og muligheter for å tjene inn igjen kostnaden gjennom bruk. 

Les mer: 6 fordeler med å eie ladeinfrastrukturen i borettslag og sameier

 

Relaterte blogginnlegg

Nå skal alle nye bygg være ladeklare
10. mai 2021

Nå skal alle nye bygg være ladeklare

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg. Da skal det bli enklere å installere ladepunkt for elbil.

UtbyggerBorettslag
Planlegg ladetilbudet tidlig - det er både effektivt og kostnadsbesparende!
4. mai 2021

Planlegg ladetilbudet tidlig - det er både effektivt og kostnadsbesparende!

Økning i behov for å lade elbil og ladbar hybrid øker. Stadig flere eiendomsselskap planlegger ladetilbud i nye og eksisterende bygg. Ved å starte planleggingen tidlig får du større fleksibilitet, effektivitet og en (mest mulig) økonomisk løsning.

Utbygger
Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople
17. mars 2021

Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople

Dalsbråten borettslag hadde tenkt på å installere ladeanlegg for elbil i lengre tid, da enkelte beboere hadde planer om å kjøpe elbil og et par stykker hadde ladbar hybridbil. Da borettslagene ble pålagt å legge til rette for lademuligheter i 2020, bestemte de seg for å klargjøre alle garasjeplassene for elbillading.

BorettslagReferanse

Hva leter du etter?