Blogg

Hvorfor velge felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier?

Ved å velge felles infrastruktur for elbillading, fordeles strømmen mellom de som lader, og det er de som lader som betaler.

BorettslagUtbygger

5. august 2021

I et borettslag eller sameie, er det viktig å legge opp en infrastruktur som lar alle bilene i borettslaget lade samtidig, på raskest mulig måte, uten å overbelaste anlegget. Her forteller vi om hvilke fordeler felles ladeinfrastruktur gir et borettslag eller sameie.

 

4 fordeler med felles ladeinfrastruktur i borettslag og sameier

 

1. Nok kapasitet til alle - uten overbelastning

Dersom alle beboere monterer hver sin lader, vil det til slutt ende opp med overbelastning i det elektriske anlegget. Med laststyring i en felles infrastruktur justerer og fordeler anlegget strømmen og effekt til hver enkelt ladeboks. Slik kan alle som trenger å lade få strømmen likt fordelt, uten at dette overbelaster anlegget. 

 

2. Betalingsløsning og avregning av strømforbruk

De fleste borettslag og sameier er opptatt av at det kun er de som lader som skal betale for strømforbruket knyttet til lading. Brukerstyringen som er nevnt over hjelper oss med å identifisere hvem som har ladet. Styreleder får tilsendt oversikt over forbruket til hver enkelt månedlig. Slik sikrer vi at det er de som lader som betaler.

 

Les mer: Disse betalings- og avregningsløsningene tilbyr Kople på ladere i borettslag og sameier

 

3. Skalerbart anlegg

Vi legger opp infrastruktur på alle parkeringsplasser. Dette gjør at det er enkelt for beboerne å få montert lader på sin parkeringsplass når de har behov for det.

 

4. Brukerstyring på laderne

Ved å sette opp identifisering på laderen, kan ladeanlegget låses for brukergruppen. Slik sikrer dere at kun beboerne får tilgang til de private laderne. Det er også mulig å sette opp ladere for gjester eller offentlig bruk, som har egen betalingsløsning uten brukerstyring. Slik kan laderen gi en ekstra inntekt til borettslaget, og betale ned seg selv.

 


Foto: Sameiet Tårnveien installerte elbilladere til hver garasje, i tillegg til en felleslader utenfor. Les hvilke erfaringer de har gjort seg med felles ladeinfrastruktur her!

 

Bør vi eie eller leie infrastrukturen?

Vi erfarer at det blir lavest totalkostnad for sameiet eller borettslaget ved å betale for, og eie, infrastruktur i eget parkeringsanlegg, fremfor å leie og være avhengige av andre i eget bygg. Det gir også større fleksibilitet, samt at det er borettslaget eller sameiet som får verdiøkningen av investeringen. Derfor tilbyr vi ikke leie av infrastruktur, men heller skreddersydde løsninger for å eie, og muligheter for å tjene inn igjen kostnaden gjennom bruk. 

Les mer: 6 fordeler med å eie ladeinfrastrukturen i borettslag og sameier

Relaterte blogginnlegg

Fremtidens destinasjoner er ladbare
6. januar 2022

Fremtidens destinasjoner er ladbare

Elbileiere planlegger stoppesteder og destinasjoner basert på hvor det er enkelt å lade, fordi elbillading skjer samtidig som vi handler, opplever en destinasjon, eller sover på hotell. Sørg for at det blir enkelt å velge din destinasjon ved å legge til rette for elbillading!

DestinasjonsladerUtbyggerHurtigladere
Elbilladere i sameiet Tårnveien 5
26. november 2021

Elbilladere i sameiet Tårnveien 5

Det var spørsmål om når og hvordan - og ikke om, sameiet Tårnveien 5 skulle installere elbilladere. De synes et ladeanlegg var en stor investering, men fikk en god teknisk løsning som var kostnadseffektiv. I tillegg er den enkel for hver beboer.

BorettslagReferanse
Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?
21. oktober 2021

Hvorfor bør du ha et ladetilbud til kunder og besøkende?

Over annenhver nye bil i Norge er elektrisk, og behovet for å lade der vi ferdes øker med elbilandelen. Dette endrer forventningene vi har til stedene vi besøker.

UtbyggerDestinasjonsladerHurtigladere

Hva leter du etter?