Blogg

Hvorfor har Kople minuttpris på ladeøktene på dagtid?

Med dagens prisløsninger kan det oppleves uoversiktlig å regne ut prisen på en ladeøkt. Hvorfor fjerner ikke Kople minuttprisen også på dagtid, og hvorfor finnes den i utgangspunktet?

Lading

25. august 2021

Det finnes ulike prismodeller hos de ulike ladetilbyderne. Vi i Kople bruker en pris som kombinerer minuttpris med kWh pris mellom kl 8 og 22. Vi forstår at det kan være utfordrende å beregne pris for å lade. Så hvorfor fjerner vi den ikke?

 

Mindre ladekø med minuttpris? 

Minuttpris kan sammenlignes med parkeringsavgift, hvor man betaler for tiden laderen er reservert. Fordi ladekurven på elbilene stort sett er slik at effekten bilen tar imot fra en hurtiglader går ned fra rundt 80 %, har minuttprisen vært en viktig komponent for å motivere til å stoppe ladingen rundt 80%. Det samme gjelder for fullading på normalladere. Målet med dette er rett og slett å sikre mindre ladekø!

Nå ser vi at teknologien i de nye elbilene gjør at effekten holdes oppe gjennom hele ladeøkten, og batteriet varmes eller kjøles til gunstig temperatur for å motta makseffekt til enhver tid. Dermed lades bilen raskest mulig. Vi håper at dette vil gjøre minuttprisen overflødig på sikt.

 

Hva med å etablere en kø-ordning?

Ja, det burde vi gjøre. Alle ladeoperatørene faktisk. Og da er spørsmålet; Hvordan vet dere brukerne hvordan køordningene fungerer hos de ulike ladeoperatørene? Det vil si, hvordan kan vi sikre at køordningen er intuitiv og synlig for alle brukerne - også elbilturistene fra utlandet? Og at alle respekterer sin plass i køen?

Vi mener at et samarbeid med andre ladeoperatører om en universell og standardisert løsning er nødvendig for å sikre at en køordning fungerer til sitt formål. Dette legger vi frem som forslag i en samtale mellom ladeoperatører og Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn fredag 27.8.

Har du forslag til gode løsninger? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg! Vi vurderer alle forslag, og vil belønne forslagene vi tar med oss videre med 500 ladekroner! Send dine tips til support@kople.no.

 

Hvorfor er det ikke minuttpris hos Kople på natta?

Vi har allerede gjort noen grep for å nærme oss ønsket om å fjerne minuttpris, ved å fjerne den i periodene med mindre trafikk, mellom klokken 22.00 og 08.00. Dette gjør vi av tre grunner:

  1. Dette er tidspunktene hvor vi har minst trafikk på våre ladere. Det betyr at det er lite sannsynlig at det blir ladekø på disse tidspunktene, og dermed er det ikke like nødvendig å motivere til å flytte bilen ved 80-90% eller fullført ladeøkt.
  2. I dagens strømnett er det en utfordring at veldig mange bruker strøm på samme tidspunkt, noe som gir store belastninger i strømnettet. I tidsrommet mellom kl 22 og 08 er strømbruket lavere. Ved å motivere til å lade på disse tidspunktene, håper vi på å bidra til at strømbruket fordeles jevnere over døgnet, slik at belastningene i strømnettet blir lavere, og flere kan kjøre elbil.
  3. Det er faktisk billigere for oss at du lader på natta, siden strømprisen da er lavere. Denne fordelen ønsker vi å dele med deg som kunde; billigere for oss = billigere for deg.

 

Les mer: Et åpent ladenettverk gjør det enklere å lade. Hos Kople kan du lade med andre apper og ladebrikker. Se hvilke her!

Relaterte blogginnlegg

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?
30. juni 2021

Hvorfor kan du ikke betale på kortterminal på Koples ladesteder?

Det må bli enklere å lade, men er installasjon av kortterminal den enkleste og mest fremtidstettede løsningen? Hva gjør det med ladeprisen?

Lading
Aktiviteter på ladestedet
2. juni 2021

Aktiviteter på ladestedet

Med elbil på langtur, kan det være behov for å lade på veien. Benytt ladestoppet til å skape noen koselige øyeblikk! Her er våre tips til hva du kan gjøre på ladestedet.

Lading
Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?
31. mars 2021

Hvordan få best mulig effekt når du skal lade elbilen?

Lurer du på hvorfor du ikke får den effekten som står på laderen når du skal lade elbilen? Dette kan du gjøre for å oppnå høyere ladeeffekt!

Lading

Hva leter du etter?