Elbilladere til ditt borettslag eller sameie

Stadig flere kjøper elbil, og etterspørselen etter sikker hjemmelading øker i tråd med dette. Det er ulike behov for lading av elbiler i hvert borettslag og sameie. 

Sikre at det kun er de som lader, som betaler - og at det er nok strøm til alle!

Bestill gratis befaring

En fremtidsrettet løsning for elbillading i borettslaget eller sameiet ditt

Kostnadskontroll og kapasitet i det elektriske anlegget er det som opptar flest styrer og beboere ved oppretting av ladeanlegg i borettslag eller sameier.  

Ved å installere felles infrastruktur i borettslaget/sameiet deres, sikres dere tilstrekkelig kapasitet på det elektriske anlegget. Laderne i en felles infrastruktur snakker sammen, slik at alle som trenger å lade får strømmen likt fordelt, uten at dette overbelaster anlegget. 

I borettslag og sameier vil det sjeldent være slik at alle beboerne har behov for elbillading. Dermed blir det viktig å skille mellom kostnader for lading, og annen felles strøm. Vårt driftssystem sikrer økonomisk kontroll, og oversikt over hvem som har ladet. Slik sikrer dere at det er de som lader som betaler for ladingen. 

Vi ser på behovene og mulighetene sammen, og tar oss av hele prosessen fra planlegging til daglig drift og support. Sammen med Kraftriket kan vi tilby finansiering av lader og smarte betalingsløsninger. Slik blir det enkelt både for styret og beboere. 

Bestill gratis befaring

 

Løsninger for avregning og betaling av lading

Betaling direkte på laderen

Vi setter opp laderen slik at beboerne bruker Koples app eller ladebrikke til å identifisere seg for betaling på laderen. Slik fungerer den som en offentlig lader, men hvor borettslaget/ sameiet får utbetaling av omsetningen kvartalvis, som skal dekke strømkostnadene. De som lader betaler da for hver ladeøkt. 

Avregning over strømfaktura

Vi har avtale med lokale strømleverandører om avregning av ladeforbruket over strømfaktura. Beboerne bruker Koples app eller ladebrikke til å identifisere seg på laderen. Ladeforbruket avregnes over strømfakturaen til hver enkelt, og trekkes fra på de felles strømkostnadene. Ladeforbruket blir beregnet på gjennomsnittelig strømpris i kvartalet. Løsningen forutsetter at borettslaget/sameiet har strømavtale med strømleverandøren.

Egen avregning

Styreleder får tilsendt en forbruksrapport fra oss, og avregner selv over husleie/felleskostander. Dette baseres oftest på en forhåndsbestemt sats som settes av borettslaget/sameiet, tilpasset svigningene i strømmarkedet. 

Fast månedlig beløp for lading

Enkelte borettslag og sameier velger et fast tillegg på husleien til de som lader. Dette kan oppleves som urettferdig for brukerne dersom det er samme beløp uavhengig av mengde lading. Ofte velger derfor styrene å gjøre en årlig avregning med tilbakebetaling eller etterfakturering. 

Tidligere brukte beboerne en egenmontert standard 10 ampere-kontakt som var koblet til sikringsboksen som tilhørte leiligheten. En sånn kontakt har veldig liten kapasitet, og det tok rundt 45 timer å lade opp en Tesla. Med Koples system tar det 4,5 timer. 

- Per Amund Andersen, styreformann i Klokkerlia 30

Byggeprosessen ved etablering av ladeanlegg

 

Steg 1
Steg 1 Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring
Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring

Styreleder sender inn informasjon, vi kommer på befaring, og diskuterer hvilke løsninger vi vil anbefale til dere.

Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring
Steg 2
Steg 2
Tilbud og prosjektplanlegging

Tilbud skrives, sendes og tas til vurdering i styret. Dersom tilbudet aksepteres, starter arbeid med prosjektering og planlegging av gjennomføring av utbyggingen.

Steg 3
Steg 3
Beboere bestiller laderen sin gjennom egne bestillingsskjemaer

Alle våre borettslag får tilgang til en egen bestillingsside for deres borettslag på kople.no, hvor dere enkelt kan bestille ladere direkte på siden, og følge byggeprosessen.

Steg 4
Steg 4 Utbygging av infrastruktur
Utbygging av infrastruktur

Etter planlegging begynner byggingen av infrastrukturen til ladeanlegget. Dette legges klart på alle parkeringsplasser, slik at det er enkelt å montere ladere senere.

Utbygging av infrastruktur
Steg 5
Steg 5 Montasje av ladere
Montasje av ladere

Beboere som har bestilt ladere gjennom borettslagets egen bestillingsside på kople.no, får montert lader på sin parkeringsplass etter infrastrukturen er ferdig.

Montasje av ladere

Spørsmål og svar om lading i borettslag og sameier

 

Les mer om lading i borettslag og sameier

Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier
5. august 2021

Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier

Ved å velge felles infrastruktur for elbillading, fordeles strømmen mellom de som lader, og det er de som lader som betaler.

BorettslagUtbygger
Nå skal alle nye bygg være ladeklare
10. mai 2021

Nå skal alle nye bygg være ladeklare

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg. Da skal det bli enklere å installere ladepunkt for elbil.

UtbyggerBorettslag
Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople
17. mars 2021

Dalsbråten borettslag har installert ladeanlegg fra Kople

Dalsbråten borettslag hadde tenkt på å installere ladeanlegg for elbil i lengre tid, da enkelte beboere hadde planer om å kjøpe elbil og et par stykker hadde ladbar hybridbil. Da borettslagene ble pålagt å legge til rette for lademuligheter i 2020, bestemte de seg for å klargjøre alle garasjeplassene for elbillading.

BorettslagReferanse

Hvorfor velge Kople?

Total­leverandør

Vi leverer hele løsningen, med prosjektering, montering og ladeutstyr. Dersom dere ønsker tjenesteavtale med oss, står vi for vedlikehold, ladesupport, teknisk drift, brukerhåndtering og betaling/avregning for strømbruk. Slik blir du ivaretatt fra planlegging til daglig drift!

Egen bestillingsside for beboernes ladere

Deres borettslag eller sameie får deres egen side som beboerne kan bestille lader til sin parkeringsplass gjennom. Vi lager også plakater som kan henge på deres felles informasjonstavle med informasjon om etterbestilling av ladere til anlegget.

Ryddig rapportering og avregning

Driftssystemet holder oversikt over det individuelle forbruket i deres ladeanlegg, og styreleder mottar månedlig oversikt over forbruk. Dere velger betalingsløsningen som passer best for dere for strømbruket til beboerne.

Fleksibilitet ved valg av leverandør

Når du eier infrastrukturen selv, står du fritt til å bytte ladeoperatør dersom noen tilbyr bedre teknologi, support, betalingsløsninger eller vedlikehold.

10% rabatt

på lading ved offentlige ladestasjoner i hele Koples ladenettverk til alle som har kjøpt lader

Ønsker du en uforpliktende befaring?

Support

Vi er klare til å hjelpe deg med lading! Se veiledningen vår her, eller kontakt oss ved spørsmål.

Hva leter du etter?