Elbilladere til ditt borettslag eller sameie

Skal borettslaget/sameiet bygge ladeanlegg? Sikre at det kun er de som lader, som betaler - og at det er nok strøm til alle!

Bestill gratis befaring

Bygg et fremtidsrettet anlegg for elbillading i borettslaget eller sameiet ditt

Kostnadskontroll og kapasitet i det elektriske anlegget er det som opptar flest styrer og beboere ved oppretting av ladeanlegg.  

Ved å installere felles infrastruktur, sikres dere tilstrekkelig kapasitet på det elektriske anlegget. Laderne i en felles infrastruktur snakker sammen, slik at alle som trenger å lade får strømmen likt fordelt, uten at dette overbelaster anlegget. 

I borettslag og sameier vil det sjeldent være slik at alle beboerne har behov for elbillading. Dermed blir det viktig å skille mellom kostnader for lading, og annen felles strøm. Vårt driftssystem sikrer økonomisk kontroll, og oversikt over hvem som har ladet. Slik sikrer dere at det er de som lader som betaler for ladingen. 

Vi ser på behovene og mulighetene sammen, og tar oss av hele prosessen fra planlegging til daglig drift og support. Sammen med lokale kraftleverandører kan vi tilby finansiering av lader og avregning av strømforbruket til laderne over strømregningen til hver enkelt beboer. Slik blir det enkelt både for styret og beboere. 

Bestill gratis befaring

 

Hva får du hvis du velger Kople?

Total­leverandør

Vi leverer hele løsningen, med prosjektering, montering og ladeutstyr. Gjennom tjenesteavtalen står vi for vedlikehold, ladesupport, teknisk drift, brukerhåndtering og betaling/avregning for strømbruk. Slik blir du ivaretatt fra planlegging til daglig drift!

Egen bestillingsside for ladere

Dere får deres egen side som beboerne kan bestille lader til sin parkeringsplass gjennom. Slik blir det enkelt for beboerne å sikre seg lader til sin parkeringsplass, uten at styret må administrere det.

Ryddig rapportering og avregning

Driftssystemet holder oversikt over det individuelle forbruket i deres ladeanlegg, og styreleder mottar månedlig oversikt over forbruk. Dere velger betalingsløsningen som passer best for dere for strømbruket til beboerne.

Frihet til å bytte leverandør

Når du eier infrastrukturen selv, står du fritt til å bytte ladeoperatør dersom noen tilbyr bedre teknologi, support, betalingsløsninger eller vedlikehold.

Tidligere brukte beboerne en egenmontert standard 10 ampere-kontakt som var koblet til sikringsboksen som tilhørte leiligheten. En sånn kontakt har veldig liten kapasitet, og det tok rundt 45 timer å lade opp en Tesla. Med Koples system tar det 4,5 timer. 

- Per Amund Andersen, styreformann i Klokkerlia 30

Byggeprosessen ved etablering av ladeanlegg

 

Steg 1
Steg 1 Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring
Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring

Styreleder sender inn informasjon, vi kommer på befaring, og diskuterer hvilke løsninger vi vil anbefale til dere.

Send inn skjemaet under eller ring oss, så kommer vi på en uforpliktende befaring
Steg 2
Steg 2
Tilbud og prosjektplanlegging

Tilbud skrives, sendes og tas til vurdering i styret. Dersom tilbudet aksepteres, starter arbeid med prosjektering og planlegging av gjennomføring av utbyggingen.

Steg 3
Steg 3
Beboere bestiller laderen sin gjennom egne bestillingsskjemaer

Alle våre borettslag får tilgang til en egen bestillingsside for deres borettslag på kople.no, hvor dere enkelt kan bestille ladere direkte på siden, og følge byggeprosessen.

Steg 4
Steg 4 Utbygging av infrastruktur
Utbygging av infrastruktur

Etter planlegging begynner byggingen av infrastrukturen til ladeanlegget. Dette legges klart på alle parkeringsplasser, slik at det er enkelt å montere ladere senere.

Utbygging av infrastruktur
Steg 5
Steg 5 Montasje av ladere
Montasje av ladere

Beboere som har bestilt ladere gjennom borettslagets egen bestillingsside på kople.no, får montert lader på sin parkeringsplass etter infrastrukturen er ferdig.

Montasje av ladere

Løsninger for avregning og betaling av lading

Betaling direkte på laderen

Vi setter opp laderen slik at beboerne bruker Koples app eller ladebrikke til å identifisere seg for betaling på laderen. Betalingen for ladeøkten trekkes umiddelbart fra bankkortet de har registrert i Kople appen. Laderen fungerer slik som en offentlig lader, og borettslaget/ sameiet mottar en utbetaling av omsetningen kvartalvis, som skal dekke strømkostnadene. Prisen pr kWh settes av borettslaget/sameiet.

Avregning over strømfaktura

Vi har avtale med lokale strømleverandører om avregning av ladeforbruket over strømfaktura. Beboerne bruker Koples app eller ladebrikke til å identifisere seg på laderen. Ladeforbruket avregnes over strømfakturaen til hver enkelt, og trekkes fra på de felles strømkostnadene. Løsningen forutsetter at borettslaget/sameiet har strømavtale med strømleverandøren. Prisen pr kWh baseres på gjennomsnittlig strømpris i kvartalet.

Egen avregning

Styreleder får tilsendt en forbruksrapport fra oss, og avregner selv over husleie/felleskostander. Prisen pr kWh settes av borettslaget/sameiet.

Fast månedlig beløp for lading med etteravregning

Borettslaget/sameiet setter et fast beløp som tillegg på husleien til de som lader. Styreleder gjør så en årlig avregning med tilbakebetaling eller etterfakturering for faktisk strømforbruk, basert på forbruksrapportene mottatt fra oss. Prisen pr kWh settes av borettslaget/sameiet.

Spørsmål og svar om lading i borettslag og sameier

 

Les mer om lading i borettslag og sameier

Elbilladere i sameiet Tårnveien 5
26. november 2021

Elbilladere i sameiet Tårnveien 5

Det var spørsmål om når og hvordan - og ikke om, sameiet Tårnveien 5 skulle installere elbilladere. De synes et ladeanlegg var en stor investering, men fikk en god teknisk løsning som var kostnadseffektiv. I tillegg er den enkel for hver beboer.

BorettslagReferanse
Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier
5. august 2021

Felles infrastruktur for elbillading i borettslag og sameier

Ved å velge felles infrastruktur for elbillading, fordeles strømmen mellom de som lader, og det er de som lader som betaler.

BorettslagUtbygger
Nå skal alle nye bygg være ladeklare
10. mai 2021

Nå skal alle nye bygg være ladeklare

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg. Da skal det bli enklere å installere ladepunkt for elbil.

UtbyggerBorettslag

Ønsker du en uforpliktende befaring?

Support

Vi er klare til å hjelpe deg med lading! Se veiledningen vår her, eller kontakt oss ved spørsmål.

Hva leter du etter?