Blogg

Aktiviser barna i baksetet

Bilferien kan fort bli lang med trøtte barn, slitne sjåfører og co-piloter. Vi deler våre tips til aktiviteter under bilturen og hva du kan gjøre når du stopper for å lade.

Lading
Caroline Lad

17. juni 2020
av Caroline Lad

Tid for bilferie?

Bilferie er i vinden som aldri før, og vi gleder oss til å reise rundt med elbil. Men hvordan holder vi stemningen oppe i bilen gjennom hele ferien? Her er våre tips og triks for hva du kan gjøre mens dere kjører, og når dere stopper for å lade. 

Da jeg var ung, var det "mitt skip er lastet med" som var billeken over alle billeker. Man begynte på A, og holdt på til man var fremme, eller til mor eller far begynte å bli lei. Denne har jeg tatt med meg videre, og som voksen kan man holde på i en liten evighet med samme bokstav. Samtidig var det veldig populært med bilbingo - hva ser du egentlig langs veien mens man kjører? Noe som også kan skape intern konkurranse i både baksetet og fremsetet. Bilbingoen kan du enkelt lage selv, det er kun fantasien som setter grenser - men det bør være noe du kan se langs veien, som for eksempel en hest, noen som sykler, en skole eller en elbillader. Vi har laget vår helt egen bilbingo som du finner nederst i denne artikkelen, med ulike elbiler du kan se på de norske bilveier. 

På tide å bruke hjernen

Når man først er på biltur, og vet at man skal kjøre et godt stykke, kan det være lurt å forberede seg litt i forkant. Hva kan man ta med seg på bilturen som ikke tar mye plass eller skaper en stor kostnad i et ellers sprengt feriebudsjett? Kreativiteten har heldigvis ingen grenser, og en gjettelek kan være starten på mye morro på bilturen. "Jeg ser en ting som er grønn", hvem klarer først å gjette hva det kan være? La leken gå på rundgang, og gi de ulike passasjerene i bilen muligheten til å utfordre seg selv til å være kreativ, og prøve å gjøre det vanskelig for de andre å gjette. Eller kanskje den som gjetter riktig for lage en gåte neste gang? 

En quiz kan også skape aktivitet og engasjement mens man kjører bil. Noen quizzer kan man forberede på forhånd om man ønsker variasjon, man kan finne quiz på nett, eller man kan lage en musikkquiz mens man kjører. Ta enkle notater på mobilen for å holde score, alle liker å vite hvem som leder og til slutt vinner. 

Ladestopp langs veien 

Med elbil på tur, må man også legge opp til noen stoppesteder langs veien. Bilen trenger strøm, og når man skal på elbilferie, kan det være lurt å planlegge reisen godt med tanke på hvor dere skal stoppe å lade. Som regel trenger man en pause på bilturen, og når du først skal stoppe å lade, kan det være lurt å kombinere dette med andre ting - som for eksempel en matbit, toalettbesøk eller få inn litt aktivitet og bevegelse. Et par hoppetau i bilen kan være et morsomt alternativ for å få hjertepumpa litt igang og tar liten plass i bilen. Hva med å ta med noen kritt og tegne paradis på asfalten? Eller ta med såpebobler og prøv å blås den største boblen! 

Mange steder som tilbyr lading, tilbyr også mat langs veien. Men hva med å også ha med mat hjemmefra, og lag en piknik ute og kose dere i sola med god mat og drikke?

Bilferien kan bli den beste ferien noen sinne, så skap gode minner som gjør at turen frister til gjentgakelse. 

Kos dere på elbiltur!

Hilsen oss i Kople

 

Relaterte blogginnlegg

Roaming med oss i Kople
9. februar 2021

Roaming med oss i Kople

Roam like Home er et kjent uttrykk fra Telenor, for å beskrive at du kan surfe på mobilnett utenfor ditt geografiske område. Nå har begrepet også fått fotfeste i ladeverden, og spres utover ladenettverket i Norge. Hva betyr det egentlig? 

Lading
Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople
11. november 2020

Slik kurerer du rekkeviddeangsten med Kople

Vi ønsker å kurere din rekkeviddeangst med å være tilgjengelig der du ønsker å stoppe, og gi noen gode råd på veien!

Lading
Lading av elbil for alle
Caroline Lad
12. august 2020
av Caroline Lad

Lading av elbil for alle

Et ladested har ingen krav eller retningslinjer vedrørende universell utforming. For Kople er det viktig å gjøre lading enkelt for alle. For å få gode råd og innspill, har vi tatt tatt en prat med Adrian Jektvik og Anders Nupen Hansen som begge sitter i rullestol.

Lading